Sen Morgon.

jag har precis stigit upp ur min ur sköna säng. sen jag kom hem har jag frusit, har aldrig frusit så mycket tror jag. Nu när jag ska sova sover jag med två duntäcken och ändå fryser jag. Måste bero på att det är väldigt kallt i vårat hus men tror inte att det är huvudorsaken heller. Kan även vara så att jag håller på att bli förskyld, det är absolut inte otänkbart. Sitter just nu och fryser nere i vardagrumms soffan istl, kan bero på valet av kläder. Har på mig min t-shirt som jag fick av min favorit ghanan Edvin ;)

Hur som helst ni ska inte tro att jag är e tjuvsovare bara för att jag klev ur sängen nu. Har varit vaken i nästan 2 timmar innan dess. Om inte längre. Har legt och läst ut snabba cash, en bok som jag verkligen godkänner. måste desto värre klaga på slutet, det var inte det slut som jag hade hoppats på. Men vad förväntar man sig ska hända med en knarkkung? Boke var ia till väldigt stor nytta under mina jobbiga restimmar hem från Ghana. Att läsa den här hemma är bara ett plus i kanten.

Nu har jag ätit frukost, eller snare brunch. tog rester sen mina svenska middagar, stuvade makaroner och korv. Betydligt godare än det låter. Men vart väldigt illa mående efteråt. Jag hade tagit min malaria tablett så  vet inte om det var den än eller den feta maten som ville få mig att spy. ;) Nu känner jag mig bättre, tur det annars hade jag varit tvungen att ta ennu en malaria tablett! 

Igår var en trevlig dag, åkte in till övik med erika där vi träffade johan och senare caroline. gick runt på stan och letade efter passane utstyrslar till på fredag, gick på second hand för första gången ;) hittade dock ingeting som jag skulle kunna tänka mig att ha på mig. Efter att ha dissat ideer om att vara sandy i greas och marilyn monroe så beslutade jag och erika oss för att vara dem kända barnpograms personerna doris och dolores. Känner säkert igen dem från ett barnprogram under samma tid som aladin var aktiv. Det blev ett knall rosa linne med svarta aladin byxor ;) otroligt fult men vad gör man inte?

Vi åkte hem till erika och det blev fin middag, med lite plockmat som bestog av pasta, chili chips, wok och massa såser. Usch vad onyttig jag är sen jag har kommit hem, äter upp allt som jag inte åt under två veckor.
På kvällen åkte vi in ett gäng till övik och bowlade, vilket gick strålande för mig som vann med över 20 poäg över 2an. Täcker dock varken nämna poängen jag fick eller 2an då skulle jag inte glänsa lika mycket längre ;)
Efter en tuff bowling match åkte vi förbi max på hemvägen, madde följde mig hem och vi hade mannekäng och högläsing ur boken snabba cash. ;)

 Ne nu ska jag duscha och göra mig i ordning för en ny dag med nya möjligheter. Först ska jag lägga in lite bilder från ghana. ;)

Ha en fortsatt bra dag. 


Utflykter.


Volta sjön.

Regnskogen.

Atlanten och cape coast.

Vattenfallet där man blev piskad samtidigt som man badade. ;)

Pkando Secondary school.


Eleveras målning av en skollokal.

Underhållning av en bebis fladermus.

Hemkunnskap.

Ett vanligt klassrum.

Lite olika gott och blandat.


Välkomns cermoni.


Efter en tung fotbollsmatch med ghananerna.


Tjejerna klarar inte att hänga upp myggnätet.

Svenska tjejer får afrikansk dans lektionen. Vika på höfterna ;)

De rätta rutinera.

Snart börjar jag komma in i rutinerna. Bara sitta hemma och njuta av tv, dator och telefon. Nej ska jag vara ärlig har det varit hur skönt som helst att ha varit utan dem här tre sakerna i 2 veckor. Slippa sitta i telefonen hela tiden, kolla på en massa tråkig tv program och ja datorn? Programmet som jag hade saknar var andra avenyn, men till min förvåning har jag börjat lessna. Det är verkligen inte lika bra längre. Tittade i sträck igår 7-8 avsnitt men märkte att jag tittade på ungefär 10 minuter på varje avsnitt spolade fram och såg början av varje scen men allt var tråkigt.

Igår träffade jag Johan en snabbis och gav honom en pressent som jag hade köpt, snäll som jag är :) därefter så körde jag andra avenyn maraton. Blev störd av Elena när hon kom och vi åkte till docksta, där redan erika, madde och cissi höll till. Vi satt och pratade, spelade kort och bara slappade. efter att vi hade varit där i cirkus 2 timmar kände jag att mina ögon höll på att gå igen. det blev bara till att få med sig elena hem och vi åkte hem. Var så sjukt trött, men efter en natt med väldigt bra sömn så känner jag mig pigg. Ska göra mig i ordning snart.

Vid 11 åker jag och erika in till övik för att göra stan, det kliar i mina fingrar efter att bara ha handlat trä dockor i 2 veckor. Jag vill ha massa saker från stan, vi får se vad vi hittar för någonting. Caroline även hon möter upp oss inne i övik, efter att ha väntat ett tag stackarn. Ska bli kul att få umgås med Erika, min solstråle. 

Sen blir det nog h-sand med mamma. Lovade att följa med henne och handla eftersom jag inte ville åka på bion hon och syster ville se. Verkade inte vara någon bra film, inte för att jag ens kommer ihåg namnet ;) Ne jag är bara för snäll.

Tänker på ett citat från Ghana hela tiden, efter att vi hade varit i en liten by, utan rinnande vatten och utan el. Hur som helst sitter vi i en ring och dricker kokosmjölk ur kokosnäten. En ung kille i 20 års åldern hugger ner kokosnötterna och öpnnar den för oss. Efter att ha drukit upp ska vi gå och killen tar klintas kokosnöt för att vara snäll. 

Klintan- thank you

Killen- Yeah you're amazing
.


Aa alltid lika kul. typiskt ett citat som får mig att le när jag tänker på det. Fattade inte vad killen menade. Kanske inte kunde engelska fullt ut, jag menar vem tycker Klintan är amazing? ;)

Ne nu ska jag göra mig i ordning, ha en bra dag.



Där sitter vi i byn, men varsin kokosnöt.

Back in sweden.

Igår kom jag tillbaka till Sverige, till kylan, till hösten, till ångesten men framförallt till kärleken tll mitt fosterland ;) och till infra strukturen. Överallt har jag toaletter att gå på, duschar att ducha i och en skön säng att sova i utan en aircoundition som låter som att hela taket ska lyfta. Jag har iaf haft en jätte bra resa, och skulle jätte gärna åka tillbaka dit någon gång i framtiden, men först ska jag försöka glömma lukterna, och deras toaletter. Vi gäster hade iaf bättre toaletter än vad dem hade.

Det var en väldigt lång hemresa. Klockan 10 på morgnen startade vi från cape coat till accra, flygresan startade 10 på kvällsen vi kom fram till umeå 4 och jag kom hem till ullånger vid 7 på kvällen. Det vsg en väldigt, väldigt lång hemresa. Sån tur var hade jag Johans bok, Snabba cash, som räddade min resa. När jag väntade, stog i köer eller bara ville slippa allt folk läste jag den boken. det enda som störde mig var johan som var 5 minut frågade vad som hände eller om boken var bra! ;) Ne det var bara kul och fick även hjälp av honom att förstå ord som aina och plit. Jätte bra bok som jag verkligen kan rekomendera, fast jag är inte klar med den än ska gå och läsa lite snart ur den! :)

På flyget från sthlm till umeå skulle jag läsa boken, men ögonen kunde inte vara öppna, efter att inte ha sovit på drygt 30 timmar är det inte så konstigt. Hur som helst somnar jag och vaknar av en blixt i mitt annsikte, Emma som sitter bredvid mig tog världens finaste bild när jag ligger med vid öppen mun och faktiskt sover. Inte ens i en halv timme fick jag sova! Men tur var kanske det, för inatt har jag sovit lika tungt som en björn gör när dem går i ide, it för jag vet om dem sover tungt. Men jag har iaf sovit jätte tungt. 

När jag kom hem hade mamma lagat stuvade makaroner ch korv. Det är bara att konstatera, min mamma är bäst. Jag packade upp alla saker och pressenter. Sedan åkte jag hem till elena där redan rebecka, erika och sofie befann sig. Kändes jätte kul att träffa dem. :) Var där i några timmar och sen var de bara hem, hem och åter hem för att SOVA. vaknade inte av mig själv klockan sex och jag vaknade inte heller 202 gånger under nattens lopp. Vilker har blivit en vana för mig på sista tiden. 

Nu sitter jag här och ska gå ner och äta en riktigt svensk frukost. Funderar på vad jag ska göra idag, vara med någon kompis antar jag, erika ville hitta på något så ska ringa henne!  Ne nu ska jag kila, skriver mer senare.

Hoppas ni inte har glömt att Aways look on the bright side of life! 



typiskt ghana hus med ett sött barn.


Atlanten.

Idag har jag legat pa stranden hela dagen, jag har solat och fatt lite fard, jag har spelat volleyboll och hoppas i vagar som jag aldrig tidigare sett har varit sa hoga, vagorna var enorma. Nu har jag dock lite ont i ogonen efterso det var mycket salt vatten. Men det var skont att antligen fa en avkopplande dag.
Har atit en middag med foljande mat : kylckling, somm jag alltid petar undan och inte ater, nar jag gick och hamtade frukt satt jao, varan busschafur som har 100magrutor,  pa vagen och ropade till sig mig och fragade om han fick kycklingen. Han at den. Sen har jag atit ris och pommesfrites som jag borjar bli ganska less pa.

Har bestallt mat av mamma tills jag kommer hem, stuvade makaroner och korv. Hur gott kommer inte det att bli? Vad gor ni alla andra dar hemma? Erika vad ar de du har for plander for mandag. Trode du skulle mota oss pa flygplatsen :( Saknar ju dig. Och victoria och Malin jag hoppas ni har bokat upp erat lov for att komma och bo hos mig i ullanger, vi ska bara mysa och trana en massa.

Idag pa standen spelade jag volleyboll, det ar hur kul som helst. Laser en otroligt bra bok med, tusen stralande solar. den ar gripande och jag harbara ett 40 tal sidor kvar. Rekomenderar er verkligen att lasa den boken. Det var Iabelle som tog med sig den men den slutatde i mina hander. Hon sa att hon var less pa afrika. Boken utsplear sig i afghanistan. For er som ar lite insatta i geografi, vet ni kanske battre an isabelle var afrika  ligger?

Isabelle ar sa sot, en av dem som forgyller min dag, kan prata skit om folk med henne nar jag ar less. Jag cissi, isabelle har haft vara pratstunder.

Erika sara och Caroline ni ar jatte duktiga och tackar er till 1000. En sak som mamma sanar jag var hemma.

Mamma - ni har val stadat nu innan vi ska ha lagenheten ( den har helgen)

Jag: Ja det har vi val, men erika ska ju bo dar med sara tva veckort forst.

Mamma: Ja men ska erika bo dar da ar den nog battre stadat an efter dig och cissi.

Ne blir yr av att sitta har, ska borja dra mig tillbaka. Kopa lite go saker och lasa ut boken.

Hoppas ni har det bra hemma, jag tanker pa er och saknar er, speciellt mamma och pappa.!! ;)




Stor städning...

Idag har vi skolkat för att kunna städa er lägenhet. Kan berätta att när ni kommer hem kommer vi ha en föreläsning om hur man städar en lägenhet!
Dagen har än så länge sett ut såhär;
diskning
sopat
damsugat
moppat
skurat spisen
torkat upp cissis cola från köksgolvet
vattnat blommorna och tagit bort bruna blad
dammtorkat
vädrat
vädrat mattor
sopat igen
slängt sopor
damsugat igen
moppat igen
fixat skrivborden
strukturerat klädhängarna i hallen och ordningställt skorna
skurat toaletten och badkaret, 5 ggr
hittat en gul handduk under badkaret som ligger i en påse som ni måste tvätta
plockat skräp
tömt papperskorgarna
samt gömt era tomflaskor

Erika, Sara och Carolines städ-tips:
  • Under sängarna samlas alltid damm så där är det viktigt att också damsuga.
  • När hela toaletten/badkaret börjar bli brun och damig är det riktigt illa. där måste man också torka av ibland!
  • Vi har sett att ni har mattor i alla rum (dom hänger nu på vädring), och flickor.. där under får man inte gömma skräpet utan där måste man också moppa och damma.
  • Vi vet inte hur ni lyckas men under ert bord är det as-kladdigt.. och det lämnar vi till er, för att ni skall få öva.
  • För att ni ska få mer utrymme i köket, PANTA FLASKORNA!!
  • Sortera ovanpå skrivbordet någon gång i veckan, det ser trevligare ut.
  • Rensa även kylskåpet mer än en gång vartannat år..
  • Blommornas blad är finast gröna, så ta bort dom bruna!
  • Skurhink och mopp skall inte stå bredvid badkaret utan i städskrubben tillsammans med damsugaren, Och för en gångs skull, använd den!
  • Använd sopen när ni känner att ni går på en sandstrand i hallen, och inte ett golv.
      
    
   
 
 
Slutligen vill vi bara påpeka hur fin er lägenhet är (nu) och hoppas ni ska trivas i den klinisk rena lägenhet som ni betalar hyra på! Vi tycker om er, och saknar er men ni kommer inte undan en föreläsning om städning av oss när ni kommer hem, gratis! Dock måste ni bjuda på fika. 

Med hjärtliga hälsningar Städakuten.

Cape coast.

Nu sitter jag har i ennu en ny stad i Ghana, om jag far saga det sjalv sa ar hotellet ratt skabbigt. :) alla andra tycker att det ar fint men det var sakert for att vi fick ett sant "fint" rumm sist. Vad har jag gjort sen sist tro? Jo sist var jag i min egen dromm vi var i HO pa ett sant kallat lyx hotell, vi akte tillbaka till kpando nasta dag och allvaret borjade aterigen.

pa mandagen besokte jag och isabelle en liten by, den var hur mysig som helst och manniskorna var klockrena, det var samma by dar isabelle lamnade sina klader till barnen och aven en massa leksaker, jag foljde med henne nar honm gjorde det pa kvallen. Edvin var med oss under dagen och oversatte en del fran ewe, eftersom alla i byn i pratade flytande engelska. efter de akte vi nog bara tillbaka till skolan. Kommer inte ihag allt nu nar jag sitter har, det blandas ihop!

igar var jag pa ett barnhem eller vad man ska kalla de, det var mysigt men lite hemskt att det var sa smutisgt, for barnens del tankte jag, och det var dar tea gjorde sitt arbete sa vi alla akte dit pa kvallen och tittade nar hon lamnade over alla saker som hon samlat in. Sen pa daegn madde jag inge vidare var uttorkad och bara allmant less. Jag och Isabella gick runt och var sma sura pa varandra, nastan sa att ghananerna backade tillbaka nar vi tjafsade, det var en rolig syn. Det var inget allvarligt men dem tog sig for munnen :)

Stackars cissi har varit sjuk i nagra dagar men hon verkar aterhamta sig sakata men saket, tro mig nar jag sager att det verkligen inte ar drommen att bli sjuk har. Inga riktiga toalletter, varma rum, ingen bra mat och ingen mamma som baddar ens panna.

Jag saknar verkligen er har hemma, men har i Ghana har precis fritiden for oss borjat. Vi har inte langre skola och projektarbte. Kanske vi far vara i solen 2 dagar pa denna resa.
I morse var det farvalcermoni, det var trakigt att saga hej da till alla och sarskilt edvin, min ghanan, fick fina pressenter som jag ska visa upp nar jag kommer hem. sen idag stannade vi pa en marknad idag men bara en timme sa jag hann kopa lite pressenter till alla dar hemma som bara sitter och vantar pa att jag ska komma hem :)

Akt buss i 10 timmar idag, det marktes pa en del folk. Johans och ivars konversation om att ga till en nakrapat och att nakrapaten skulle vara trott nar han knackte till nacken pa en kund, vilket skulle leda till att han istl brot av nacken. Ingen humor men alla skrattar, haller pa att bli mentalt forstord har!! ;)

Ne nu far jag varmeslag, hoppas ni har det jatte bra hemma, saknar alla hur mycket som helst. Men snart ar det lov och jag kommer hem :) Ni har med andra ord nagonting att se fram emot!! ;)

Pussspussss!!

Det här är viktigt att ni läser!

Jag vet inte när ni kommer hem, men är det på måndag så är inte jag hemma, och ni måste säkert ha nyckeln hem. så därför lämnar jag nyckeln hemma hos pappa, i vår brevlåd så ni kan hämta nyckeln där, och ligger den inte där så kom och knacka på inne hos oss.

men ring mig när ni kan.



Ikväll så har BB och Laden varit här. vi har spelat supermario och pratat. Jag och sara skulle plugga med blev inget av det.

Sen så har jag köpt en tröja på The Store, om ni vill veta. Plus nya skosnören till skorna jag fick av farmor som hon hade när hon var ung. 
Nu ska jag plugga för att jag har både prov och seminarium imorgon. 

Jag saknar er!!! 

Trött och Less

"Detta verkar lite misstänkt att ni båda lider av trötthet."

- Komplimangen Erika och Sara fick av Sven efter att vi båda skickat ett mail till honom där vi förklarat att vi skippar skolan idag.
Så här känns det just nu:

Sara: Jag är verkligen så opeppad på skolan, har tappat allt som har med lust att göra. Jag tycker inte skolan är kul längre, jag orkar inte göra arbeten, orkar inte vara på lektionerna, orkar inte lyssna, orkar inte orkar inte orkar inte.
Det ända jag lever på är erikas kommentar "Tony är cool!".


Erika: Båda lider av två olika tröttheter. Jag lider verkligen av sömnbrist. Har helt vänt på dygnet i helgen, tidigaste natten var halv 4. Igår gick jag och Madde och la oss halv 4, tre jävla timmars sömn. Självförvållat.
Jag somnade på engelskan när vi lyssnade på Obama och John Mccain.
Sen är jag liite, liiite efter i skolan.
Men som sagt, hundratusentals arbetslösa och här sitter vi ock klagar! Skäms. 
Plus i kanten är att min sambo Sara och jag har det rätt kul när vi "snabbpluggar" även fast vi lider av trötthet. 
/Sömnbrist.com 

Därför gick Erika och Sara hem efter en lektion.

"Ja vem är det Linn Backlund Den flickan är en gåta en gåta som bara några få vet vem det är!"

"det kan jag oxå love men jag vill inte gå i skolan vill ju softa med minna underbara polerz men alla lov e ju inte kul men det här va fan kul"

"ja vad har man gjort ida då man har ju vart på månskens tur med skotrarna man har ju ingen egen men hoppas att man får det snart=)"

"melodifestevalen e juh bra men jag tyck att det var fel personner som vann jag tyckte att antingen jill jhansson eller jan jhoansson och pernilla vahlgren men det gör ju inget att fame vann heller men jag tyck att dom andfra var bättre men alla har olika smaker eller hur men ni kan juh altid skriva och sga vad ni tycke ni vet juh vad jag heter det står juh men ni får ha de king"

"ja hallå då ida har man vart på skoolan spelat brännbol det var väl så där vart blöt)= men ingen har dött av litte våta grejer=) "
"kram kyss en gästboks sugen brud//mig"

"hallå ida har man inte gjort så mykke varrt på skolan och så ddet var väl så där flörta juh med en kille som gick i lekis en riktig snygging må ni tro det mena jag verkligen men jag tro inte jag ska satsa på han, han är nog lile liten för mig jag har juh andra jag nog ska satsa på tro jag nån som är äldre bara så ni vet"

"altså jag känner mig olycklig jag vet inte varför men altså jag känner mig värdelös men det är väl bara vanligt eller vad säger ni? men altså jag tror jag är olyckligt kär men bara tror)= men altså vill ha nån att krama nu men vem det är frågan? man jag får väl se om det finns nån frivillig Kram Till alla som läste"

"men jag ville gå på ett disco som var i fre i ngrå så då stanade jag hemma men då kunde jag inte gå på discot jag hade ingen tjuts typiskt det var inte bra men emn"

"ja jag ristade in ett namn på min hand med en kniv det gjorde ganska ont det sved men det gör kärlek oxå eller hur men altså jag är så jäävla olyckligt kär i en person men varrt lite besviken på ahn en da förra vecan ahn va inte den jag trodde men men nu tyck jag om han igen men jaja Kram på er alla//mig"

"jag tänker bara på en och samma sak en kille dom är för snygg=) han är så himla BÄST=) jag hatar killar... "

"vi vann med 7-0 jag gjorde ett mål=) det var värsta bäst=)......"

"emnjja jag hoppas att alla där ute i sverige har det bra=)... emn ni kan juh altid skriva till mig... "

"ja det är bara säga till om ni vill byta liv.... jag ställer förmodligen upp.... om ja ni gör nog inte det för jag"

"emn nej då madee får inte följa med för mammsen för madde är för liten... hehe=)"

"Fast lite dryga madde sitter och berättar att.. hon sa till frida: Frida du får den stora äran att sätta på mig!!? men nu skiter jag i de.. "

"Men vet du erika du kan inte vara så där mot mig hatar dej när du är sur på mig;) "

"mwn nu ska vi sminka på ennu ett lager med smink! ;)"

"jag ska aldrig mer prata på skolan för då prtara jag juh aldeles för mycket:S men igentligen ska jag bara strunta i det men det är inte så lätt.. men hur som helst så är det så:P"

"men jaja Kram på dagizboken//mig"


Tack Linn för att du förgyllde vår kväll med att läsa din blogg på lunarstorm från 2003-2004. Haft ett par riktiga asgarv som vi ville dela med oss till alla som läser "dagizboken". Vi tycker om dig! //Erika, Madde och Sara




Ho volta regionens huvudstad.

Har sitter jag nu och ar helt utmattad, har varit en tuff dag med massa sol och bad. Har varit skont att antligen fa koppla av efter en vecka full med stress, aventyr, nya erfarenhet som ar bade bra och daliga.  Det har varit en bra men tuff vecka psykiskt. For det forsta gor vi saker hela tiden sa det ar inte mycket tid till att slappna av och sen ser man saker som man bara ar van att se pa film. Vad har vi gjort hitills? En kort sammanfattning.

Tisdag. Akte till kpando och fick traffa varan ghanan som ar varan san kallade fadder for den foljande veckorna. Jag fick en jatte trevlig och gullig som heter edvin, han tar verkligen han om mig. sa har skrev han till mig : J'ai une nouvelle ami! Ja det har han verkligen farr. Inte for att dem pratar franska har men tror att han ville imponera lite. Jag svarade: Oui, moi aussi. Han har med sig godsaker varje dag.
Sedan kom vi till hotellet och somnade, som vanligt, valdigt tidigt egfter en lang dag.

Onsdag. Da var det valkomms cermoni och vi tittade pa nar alla dansade afrikansk dans och sjong, vissa holl tal med! Efter sa akte vi hem och jag vilade, vi gick sedan tillbaka for att spela lite fotboll. akte hem och bara sov.

ag. Jag var pa skolan med min ghanan och vi ghade valigt manga trevliga diskusiner om homsexuella, religon och aven en smula politik. det ar intressant men jag ar dock inte sa bra pa sant. I klassrummet kanda jag mig som det svarta faret, fast jag var den enda som inte ar svart! Efter skolan besokte vi en liten fiske by vid volta sjon och sedan begav vi oss till en by och fick traffa hovdingen, vi satt i en ring och drack kokosmjolk ur kokosnotter. Det fanns jatte sota barn.

Fredag. Var med isabella pa ett sjukhus, intervjuade en nearse how is the head of the all nearses.  Det var vekligen intressant men sen nar vi gick pa rundvadnruing pa sjukhuset, var dem alla lite for gast vanliga. Fick se saker, om jag sjalv hade valt, hade jag verjkligen inte velat se det.  Pa kvallen var vi pa danslektion och jag gjorde succe, pa att bli utskrattad. Sen fick ci ga hem och sola.

Lordag. Vi akte till vattenfallen med vara ghananer och badade, mysigt men lite for blasigt. Pa kvallen blev det middag och ganska tidig kvall. fick caran skolunifrom.

hotell" betydligt battre an dem andra vi varit pa. har fatt min andra riktiga farg. Ar inte brun, men betydligt mindre vit an vad jag var innan. Dagen har varit ljuvlig och jag det fi8ck mig att tanka pa annat en svensk mat och alla underbara manniskor dar hemma som jag saknar.

Ne nu har jag skrivit massor, och glomthur mycket som helst.  Ska bara namna den vanligaste frasen har, varje Ghanan saher till oss "you're welcome" precis hela tiden. Forsta dagen i skolan kande jag mig som en apa som blev uppvisad i alla klassrumm. alla tittade pa mig och ville ta pa min hud, men jag var inte ensamm om de.

Bra att du tar hand om stallningarna hemma Erika, vi saknar er alla.  Hoppas ni har det bra till 1000000.

Gor som jag : Always look on the bright side of life. Ska saga det till afrikanerna innan jag aker hem. :)

Pusss och Kram

Another day in Umeå

Idag har vrit en bra dag, har gått i skolan (två lektioner) en gått på stan med Caroline, och lite med ida och Ronja, jag storhandlade! köpte en grå lång, munktröja, tror jag det kallas, den är underbar till vintern, plus en lång vit t-shirt med något tryck på!

Väntar nu på att caroline ska komma med godis (som nu kostar 3.90 på Konsum på Teg), synd att ni inte är hemma!
Madde kanske kommer upp på fredag, det hade varit roligt! det som är synd är att jag jobbar på lördag 18-02, så då går en hel kväll bort, vilket är lite synd nu när hon ändå är här uppe.

lägenhetsstatus:
vi håller det rent.
diskar varje dag.
Lagar couscous och wok.
sara sover i cissis rum.
jag i linns rum.
jag lagar maten.
sara diskar. (ibland Robin).
Vi pluggar tillsammans.
Allt tillsammans!

hoppas ni har det bra i Ghana! och jag saknar er fortfarande!
Puss

Här i Sverige!

Ligger i Schaslogen, bredvid mig har jag Robin och Sara.
Har haft en helt okej dag på skolan, gjort prov i kristendomen, gått på stan och hittat fyra nya glasögon, och köpt ett vitt vanligt linne.
Vädret här i Sverige är rätt bra, faktiskt! mend et är minusgrader så man håller ju på att frysa ihäl på mornarna!
Era grannar är väldigt trevliga måste jag säga i alla fall dom som har tre hundar!
Igår var carro och sov hos oss. Det var så smutsigt på golvet att hon inte stod ut och började dammsuga, så satte hon in sladden ovanför diskbänken, och PANG, tre lampor flög. Det tog ett tag för oss att hitta var ni hade ert proppskåp. Men vi hittade det och började kolla vilken propp som gått, men vi hittade inte det jävla felet! så jag ringde pappa och han kom, men då fanns det ju inte den rätta proppen så jag och pappa fick åka ner till OK och köpa nya åt er. (tänk att det här är veckans händelse, än så länge) 

Jag tänker på er och antar att ni har det underbart, hoppas verkligen ni lever livet! Ta massor med kort som jag får se när jag kommer hem!
Saknar er 1000 gånger per dag! 
Försök skriva varje gång du har en dator! 
jag ska också försöka uppdatera mig så ofta jag kan, fast du vet att jag inte gillar det men jag gör det för DIN SKULL! 
PUSS
Känner verkligen med: Allways look on the bright side of life

Ghana here I am.

Just nu sitter jag pa ett internett cafe i Ghana, i huvudstaden accra.
Isabelle sitter har bredvid och beklagar sig eftersom hon inte vagar ga ut for att roka :) men glad ar jag for det.

Igar flog vi hela dagen, jag skulle saga att vi hamnade pa ett lyx hotell men vet att vissa inte haller med mig. Vi fick faktiskt valja mellan 30 filmer att se pa, vi hade en egen tv som satt fast pa sattet framfor, vi fick mat hela tiden och fick dricka vad vi ville och nar vi ville. Min flygresa var helt klar lyxig, ville knappt att planet skulle landa eftersom jag var sa pass ine i filmen 27 dresses. Innan dess hade jag suttit och snyftat till filmen sex and the city, hur bra som helst. Isabelle ar for orvrigt skyllde mig en ol eftersom att jag gjorde armhavningar pa flygplansgolvet, sa vantar spant pa att jag ska fa den.

Slut pratat om onodiga saker som detta. Hur ar nu landet Ghana som?
Det ar lite som jag har tankt mig, hotellet som vi sov pa inatt var allt annat an lyxigt, men det var anda mysigt lite djungel likt, vi hade inget vatten i varan dusch sa fick lana signes och carolines, dar fanns inget varmvatten men det var riktigt skont anda. Tro mig man vill inte at varmvattnet. At en jatte god middag igar nar vi kom fram, med ris friterad bannan. Idag vaknade vi vid halv 7 eftersom vi inte kunde sova. Gick upp och satt och tittade pa allt folk som rorde sigh pa gatorna. 

Vissa manniskor bor inte vacker men jag tycker det ar lite charmigt. Folk springer runt pa gatorna dar det ar full trafik och saljer frukt och hals tabletter, en massa annat roligt med. Men har fortfarande lite respekt for dem, tycker det ar lite obehagligt. 

Senare idag drar vi vidare till staden kpando dar vi kommer tillbringa den storsta delen av varan vistelse med skolbarnen.  Det ar inte sa bra vader idag, men det ar varmt nastan  30 grader om inte mer?  Sitter i linne och short, det ar garanterat mer sommar an hemma. Creds till folket som bor i Ghana dem ar jatte trevliga och hjalpsamma. Jag tror verkligen att jag kommer trivad dem har tva veckorna.

For ovrigt ar klockan 9.55 har, ni i sverige ligger med andra ord lite fore i tid. cirkus 2 timmar.

Saknar er dar hemma, men nu ska jag dunsta ( kanns tragiskt att sitta pa internett och skriva i min blogg nar man kan se sa mycket annat nytt) Nu ska jag ut och soka nya oventyr, och gora isabelle sallskap nar hon drar i sig giftig rok! Det ar inte jag som dor i cancer :)

Glomm inte att uppdatera vad ni gor dar hemma erika, det ansvaret vilar pa dina axlar! ;)

Puss och Kram och bara for att jag har det bra glomm inte bor Always look on the bright side of life! (victoria) 

Favoritflickorna.



ERIKA, JAG OCH VICTORIA.

Erika och Jag.



Jag och min babe, saknar dig redan. ;)

Nyår.



Hittade massa gamla nyårs bilder, eller sen förra året. ;)

Skönaste dagen

Sitter hemma i ullånger och njuter av livet. Vad mycket jag har varit hemma nu på sista tiden, nästan för mycket. Men har trots allt inte varit hemma med familjen så att säga. Var hur skönt som helst att sova inatt, i min egen säng.  Fast jag har en lika stor säng i Umeå blir det inte samma sak som att sova här hemma, vet inte vad det är som gör att mitt rum och min säng här hemma är BÄST!

Blev ingen sen kväll igår, tror jag drog mig tillbaka vid halv1-1. Dock fick jag inte en så vidare possitiv överraskning när jag kommer in i rummet och känner att det luktat riktigt äckligt. Eller det luktade bara äckligt längst bort vid sängen, visar sig att rocky, våran äckelkatt, har varit inne på mitt rum och lämnat kvar en del inte lika trevliga saker. Orkade inte bry mig sprutade bara ner rummer fullt med parffym så fick mamma ta hand om det imorse istl! ;)

Ne nu sitter jag hemma låg med sovkläderna på min, nästan till straks innan 1 när jag och pappa bestämde oss för att göra någonting. Jag har ävingskört och vi har varit nere på by och ätit lunch och tittat förbi på alla bostäder som tillhör familjemedlemar. Var hos min bror i  hans nya lägenhet, där gick jag plus eftersom jag fick en skruvdragare. Vet inte om jag ska se det som en pik, trode att jag var för svag för att klara av att skruva själv, vilket jag är, men det hör inte hit! Sen åkte vi till syster och hennes hus blev dock bara en snabbvisit.

Nu är jag åter hemma och har gjort klart religonen, ska börja på projketet och göra klart mina frågor. Sen ska jag återigen bara ta det lungt. Pratade med Isabelle för ett tag sedan, känner verkligen att resfebern börjar komma, jag åker imorgon!! Jag har inte packat eller någonting, har inte mycket sommarkläder bara en massa "fest tunikor". Det seplar egentligen ingen roll eftersom jag ska ha min skoluniform hela dagarna ;)

Ne Isabelle nu taggar vi om, faen vad kul vi ska ha! ;)



My roomsmate de två kommande veckorna! ;)

Andra avenyn.


Någonting nytt som jag verkligen har fastant för är Andra avenyn. Serien som får både vuxna och ungdomar att fastna framför tvn både söndag, måndag och tisdag kväll. Eftersom att svt nu har kommit på super idén om att lägga upp veckans avsnitt lite tidigare på webb sidan, kan man följa veckans händelser lite tidigare och lite snabbare. Även spela förbi dem lite segare och utslitna scenerna i serien. Jag förundrar att man kan visa så mycket realistiska saker från ett och samma ställe och av samma personer.


Någonting som mig är förrundligt är hur dessa få människor i Eriksdal kan få ihop så mycket skandaler. Från avsnitt 1 när den snygga boxar Kim är hetro, och är tillsammans med den perfekta prästdottern Liv. Sedan plötsligt blir hobby bög och vaktmästaren kommer på honom att ha hett sex på pianot i musik rummet med musik teknikern i något randome band, pinsamt läge Kim. Stackars lilla Liv, som i sin förtvivlan lutar sitt sorgsna huvud mot den nya sexiga, svenska läraren, Håkuns axel. Men ack så fel hon hade, Olga, hennes bästa vän hade redan hunnit före. Vad passande att Olga tidigare på dagen haft ett stort gräl med Håkun om att inte längre orka vara hemmafru, och ännu mindre vara ett andrahands val. Hon hade tom redan hunnit packa väskan när hon stöter på Liv i trapp uppgången. Men glad är Olga för det, hon har hunnit med en del på sin resa, allt från testat på att vara mamma till att mitt i akten stötta på några döda lik i stallet.


Synd tycker jag att Tony, kims pappa, skulle vara inblandad i detta blodiga drama. Nu ligger han där i ett övergivet skjul i skogen, en kula skjuten mitt i magen, hans ända hopp är alkolisten som tidigare i livet arbetat som veterinär.


Men varför nu haka upp sig på ungdomarna i programmet, precis som de skulle bidra med störst skandalerna. Tanken på att Angelika som i smyg sätter på hennes döda systers man, är lite oroväckande, desto värre att det skulle råka vara Tony. Oj, jobbig situation när nu Kim, som bor hos sin moster, kommer hem och finner sin pappa liggandes halvnaken jukande över sin moster. Kim och Tony som inte ens har hunnit blivit sams sen Tonys 8 åriga vistelse i fängelset. Jag förstår inte hur Tony kan göra så mot sin först födde son.


Ungdomarna i programmet är i varje fall trogna sina partners till skillnad från dem vuxna. Roland som i förtvivlan efter frun lottas otrohet kör full och råkar bli sedd av polisen. Kan det bli värre? Ja för stackars Roland var mitt uppe i en affär med att köpa sig en hora. Även här en realistisk sanning, att även dem rikaste i kommunen kan göra sina misstag. Men hur kan nu dem rika föräldrarna utsätta sin stackars dotter för den här sortens problem? hon som redan gått igenom så mycket de här två veckorna. Blivit sexuellt utnyttjad, drogad och filmad i sängen med den stygga Dildo, tur att Jossan har sin pojkvän, den änglalika David. Tur det att Dildo försökte döda Tony men misslyckades, med hjälp av Hamza och Karim, och sedan skickades raka vägen in i fängelset. Nu fick Karim äntligen glänsa, kanske har en chans på Jossan som han så länge drömt om på natten.


Programmet visar även att psykologer inte alltid har det starkaste psyket vilket jag tror är en sanning. Efter att fått beskedet att fosterbarnen, David och Roxanna, väntar barn och frun i hustet haft ett förhållande med en lärare på skolan, Håkun, tappar stackars Rasmus stinget och vandrar runt i skogen i flera dagar. Det slutar olyckligvis med en hjärt attack. Vad har nu David gjort? var det inte han som var tillsammans med Jossan och ett viktigt stöd i hennes jobbiga tillvaro.


Men även intriger går att stilla. Håkun åker till kloster och finner Jesus. Liv och Kim hittar sin väg tillbaka till varnadra trots förhinder som att Kim går på droger, för att klara boxningen, och har ett varierande humör och Liv faller för en rullstols buren brat. Lotta och Roland skaffar en hushållerska från polen, för att ha tid för varnadra, och den polska hushållerska råkar vara sexig om någonting. Tony börjar träna Kim inom boxningen och flyttar ihop med Angelika, skapar en liten smörgås affär med skumma pengar. Hamza som blivit utvisad gömmer sig i kyrkan och passar på att gifta sig med
snygga Sara, trots att hon lovat att gifta sig med sin homosexuella vän från Iran.


 

Finns det någonting mer underhållande?


Idol kväll.

Sitter nu hemma i ullånger med mamma och pappa. Har hunnit äta och testa alla min kläder som jag har fått, även väskor och en dek smycken. Det är alltid lika kul med pressenter, kändes som lilla julafton här idag.
Hade ett svårt beslut att fatta idag, åka hem och vara social med familjen eller vara kvar i Umeå och vara med på storfesten. Ett förvånande svar att jag faktiskt åkte hem, de är nästan pinsamt.

Hoppas iaf att barnen har det kul hemma  våran lägenhet. Jag har det iaf skönt här framför tvn med en mysig filt och e av dem sköna tröjorna jag fick. Har tittat på Idol pappa och jag har räknat in deltagarna i kategorier. Så nu vet vi vart dem alla hör hemma ;) alltid lika kul! ;) Ser på shell we dance nu eller vad den heter.

Har varit en sjukt bra dag, eftersom det var sista dagen i skolan på tre veckor, nu ska jag till Ghana och sen är det lov. Fattar ni att jag ser fram emot de? Alltid lika kul!

Saknar redan Victoria och Malin som jag ska vara utan i 2-3 veckor, Malin får jag inte träffa någonting mer men hoppas jag hinner träffa Victoria på söndag, får iaf sällskap hem med Erika, ho har lovat mig att hjälpa till med packningen.
Åkte hem med erika i bussen idag och från övik och hem satt vi och pratade om svenska såper, hur kul som helst. 5 toppen såg ut på följande

1, Rederiet
2,Skilda världar
3, Andra Avenyn
4, Tre kronor
5, Segermyr


Vet inte ordningen riktigt me någonting likanande.  Jag ska ladda upp vad jag tycker om andra avenyn snart. Ett toppen program :)

Ne nu ska jag bara ta det lungt, var länge sedan jag bara kunde ta en kväll och se på tv och ta det lungt. Hallelulja. Njuta av min rosapantern som jag har gjort åt hela familjen (mamma och pappa).

don't forget Always look on the bright side of life




Några favoriter.

No comments

Nej precis, hur dåligt kan allt kännas på en och samma gång? Jag har ångset över skolan och jag har ångest över mi engelska som jag har imorgon. Men varför klaga, försök istället bara att skratta och se glad ut för jag ska till Ghana. Ja men vad kul att jag inte har gjort i ordning mina frågor, var ska jag få all tid ifrån? Jesus Krist. Just de jag har en religon upg till imorgon.

Sitter med Malin och Victoria och dem ser så himla lugna ut, jag får ännu mer ångest, så sjukt drygt. Varför klagar jag? Vart är den possitiva Linn? hon dog när saddisten kom och drog ner henne i kvicksanden. Kvicksanden med en massa flytande bokstäver och meningar.

Ne Always look on the bright side of life är väl hennes moto? tihi vad glad jag ska bli. Vill bara att tjejerna bredvid ska bli klara så att vi ka sammanfatta allt, händer väl inte än på några år.

Idag har jag varit på skolan, sen skulle jag och victoria hem och plugga men gick förbi MQ där det var super rea så vi var kvar en hel timmme, utan att köpa någonting, eller ja om en inte speciell tröja inte räknas. Imorgon är det fredag, glömm allt jag har sagt om frdagar och att det är den bästa dagen på veckan, för imorgon ska jag in med 3 gigantiska upg och ingen av dem är klar. Jag hatar fredagar, och när alla upg skjuts upp till fredagar.

Skyll mig själv, och sluta klaga. Nu ska jag dra mig i kragen och rycka upp mig. Ses imorgon då kommer ni träffa en mycket gladare och possitivare tjej.

Lat, latare eller latast.

Jag är inget av det iaf. För idag har jag stannat hemma från skolan men det vara bara för att jobba och plugga. Vi hade bara fridlufs dag och det kan man få hoppas över. Säg inte det till min mentor Linda, då skulle hon döda mig. Hon är redan besviken över dålig frånvaro.Men ibland måste man prioritera. Ställde faktiskt klockan trots att jag var hemma från skolan, gick upp i tid för att hinna duscha och plugga innan jobbet. Prata om en disciplinerad tjej.

Skulle äta lunch på stan innan jag började jobba med vicky,malin och cissi, upptäckte att jag glömt mitt matkort någonstans och fick åka til taj mahal för att leta upp det. Tog hur lång tid som helst för dem som jobbar där att få fram de, jag kände stressen. Sen jobbade jag och pratade med en massa roligt folk, vet inte vad som är bäst att jobba på eftermidagen eller kvällen. bäst pengar på kvällen men jobbar man på eftermiddagen har man hela kvällen att göra annat, som att se på ett bra tv program, tror linn.

Ne Linn är tvungen att plugga, plugga och ja återigen plugga. Har precis tränat spanska, malin har förhört mig, vilken tjej. Kan inte 5/25 ord, men måste ägna lite tid åt filosfoin nu innan jag lägger mig under täcket och försöker tänka på någonting annat. Forma mina drömmar.

Har ni tänkt på att man faktiskt kan bestämma om vad man ska drömma om på natten, eller jag kan iaf. Ligger jag och tänker på någonting väldigt intensivt så brukar det faktiskt, oftast, bli så att jag drömmer om den saken under natte. Däremot om man vaknar av en läskig mardrömm brukar jag aldrig kunna bestämma att jag vill dröma om någonting annat. Men ja drömmar är väldigt farscinerade, om jag får säga det själv.

Ne vet ni vad in i FILOSOFINS värld med matrielismen och dualismen och allt vad satan och hans moster heter.

Cya

Om en vecka.

Vid denhär tiden då är jag i Ghana. Jag taggar verkligen. Idag när jag vaknade var det första jag gjorde att ringa pappa som kom hem från thailand i natt. Har inte pratat med dem överdrivet mycket på sista tiden och det kändes som jag ville höra en massa skvaller. Det var inget långt samtal eftersom jag var tvungen att göra mig i ordning för skolan, senare under dagen när de var lunch ringde jag mamma. Har saknat henne och det visar jag genom att det första jag gör när hon kommer hem är att be om en massa tjänster. Jag måste verkligen växa upp, ta vara på mig själv.

Sitter just nu på skolan och ska läsa igenom de 2 kapitlerna som vi ska ha på vårat filosfofi prov, ni vet detdär ämnet utan facit. Har tänkt på att det måste vara sjukt lätt att få bra betyg, eller bara allmänt svårt att rätta för våran lärare eftersom filosofi inte har något som helst facit. Det ska nog gå bra ändå. Malin gör provet nu, vi ska vara glada att vi har tills på torsdag på oss.

Idag efter skolan måste jag gå till apoteket för att köpa malarom, eller vad det heter, det är för att jag inte ska få malaria när jag är i Ghana, det vore inte så kul. Måste köpa mygnät med. Trode att jag skulle ha mygnät hemma, för när jag var liten hade jag ett mygnöt över mi säng i mitt rum och låtsades att det var sänghimmel. Det var på gamla goda tiden det. Man sover så mycket bättre med en säghimmel då kan inte dem elaka drömmarna ta sig igenom nätet :) Kanske ska testa det igen.

Idag efter skolan ska jag jobba, bara för att jag vet att det endast är två pass kvar innan jag är ledig i 3 veckor känns det ovanligt tungt, det är alltid så. Ne jag ska hålla ut de två sista passen och sälja bredband som en took så att jag kan lyxa på mig massa souvenirer i Ghana. Vilker tjat om Ghana. Förmodligen bara för att det är så kallt ute.

Är på skolan nu sitter med Klintan, han är seg sitter bara och läser blondinsbellas blogg som vanligt.

Ciaaaaaao. 

Halu.

Idag är första dagen på veckan, ny vecka lika med nya möjligheter. Förövrigt så är det bara 1 vecka tills jag åker till Ghana lika med att nu kan nedräkningen börja. Är det två veckor innan man åker utomland kan man inte börja nedräkningen men är det en vecka kan man gå runt och säga " Nu är det bara en vecka till vi åker till ghana eller, undra vad vi gör om en vecka vid denhär tiden?" Det är så roligt och gå runt och säga så. men innan dess har jag en hel del jag måste fixa med.

Just nu sitter jag här hemma med Victoria, Malin och Cissi sitter och sten pluggar. Vänar på att Johan ska komma, vi ska gå och handla och sen äta god middagen. Johan har inte varit i min lägenhet än, har gjirt ett hoplöst försök att städa undan men så länge det är ett berg med disk i köket håller jag på att kräkas. 

Har pratat med Sofie en snabbis idag, de kändes hur sjukt som helst att höra henns röst. Men det var verkligen hur kul som helst. Saknar henne och kände det desto mer när jag hörde hennes röst.  Hur som helst nu är det bara 8 månader tills hon kommer hem, hemska tanke. Hur lång tid som helst. Hoppas hon har det bra där i USA vilket de lät som hon hade iaf.

Annars har det varit en lugn dag, en hemsk morgon med musik direkt på morgonen, och jag måste bara säga det igen som alla andra gånger. Jag och musik, ingen bra kombination. Mitt instrument idag var rösten. Vi sjöng smoke on the water, en låt som jag varken tycker är bra eller hört så många gånger förut. Det lät med andra ord helt föjävligt. Men nu slipper jag ensamlarna 3 veckor framöver för jag ska till Ghana!! ;) 

Ne nu ska jag göra en sista kraftanstänging innan bussen med johan kommer, lite filosofi. Min sanna mening om filosofi är att det bara är en massa trams och det är ett ämnde utan facit. Hur kul är de då? Nej det är det jag menar, filosofi har ingen mening. 

Men jag säger som jag alltid brukar göra. Always look o the bright side of life. 

Long time no see.

Har gått några dagar se sist, eller mer en dag ungefär. Har  haf fullt upp hela helgen, klippte mig i fredgas och resten av kvällen myste jag bara med Malin och Erika. Har varit med dem hela helgen, hur mysigt som helst. Vi var på ikea igår och då var även Elena och Ida med. Mycket trevligt.

Sedan kom kvällen och fi faxade och donade eftersom vi skulle ut, vad hände under kvällen? Vi åkte hem till en kompis till Malin och klasskompisar till Ida och Elena. Var där ett tag och sedan bar det av in på kramm. En rolig kväll med andra ord. Åkte hem erika stekte pommesfrites och senare på natten kom Johan och Arvid och det blev efterfest ;) 
Eller ja ingen av oss tjejer drack men de gjorde dem ;)

Iag har varit en hur skön dag som helst, städade lite hemma och vid 2 åkte vi tillbacka till umeå, har varit hos erika och bubblad i deras ubbelbad, hur skönt som helst. I två timmar låg vi där och såg på film och pratade en hel del. Skönt att en vän som man verkligen kan prata med allt om. Mina fingrar var helt skrynkliga när vi gick upp. Vi åt och sen åkte jag hem, för att plugga men får se hur mycket som blir gjort.

Är inte på skrivhumör för att vara detaljerad men uppdaterar om mer specifika händelser senare ;)

Hade bra! 

Laserdone.

Jag har glömt att berätta om en extremt rolig lväll med tyskarna, det var kvällen som vi spelade lasedone! Vi var nästan 20 personer så vart man än gick inne i rummet stod det en svensk/tysk någonstas. Tanken var att vi skulle köra tyskarna mot svenskarna, eller erikas version Hitler mot Vasa. Ett extremt hemskt skämt!! Kan bara inte låta bli att tycka att det var lite komiskt. Det ursäktar jag mig för.

När vi skulle välja lag var tyskarna för få så dem skulle få följa en svensk ur vårat lag, det var väldigt roligt. Vissa kanske kommer ihåg skämtet jag körde på thim, malins tysk, att Malin hade skjutit en hjort och att hornen hängde på väggen i vardgasrummet, vilket det också gör, men malin har inte skjutit hjorten. Det var klart att dem ville ha Malin i sitt lag. Tyvär var man tvungen att ha tre lag så det vart ett svenskt, tyskt och mixat lag. Malin var på mitt lag, svenskarnas.

Vårat lag vann båda omgångarna. Malin var ingen stjärna på laserdone men däremot var hennes kompis jonas det. Thim, malins tysk var irriterad över att han bara kom 1 en gång och 2 den andra gången, Malin byter papper med jonas och visar för thim hur duktig hon är. Eftersom Jonas kom 1 första gången och 2 andra. Thim beundrar Malin desto mer.
Det roligaste är nästan när när Malin spelar lasedone ännu en gång 4 dagar senare. Den gången var inte jag med de var bara 7 personer som spelade.

Larissa kommer hem, jag frågar henne hur det gick. Hon berättar att Malin nog var trött eftersom att hon nästan var sämst av dem 7 och förra gången var hon en av dem bästa. Hur klockrent är inte de? De stackarna tror fortfarande att Malin är en hjortmördare, en riktig jägare som går runt i ramsele med ett gevär om halsen. Fast det är klart vem skulle inte kunna tro de.

Slut pratat om minnen, sitter på skolan och ska göra lite frågor på engelskan. Den bästa dagen är kommen, fredagen. Känner mig avslappnad idag eftersom det sista jag drack innan jag gick och la mig igår var kokainte. Vilken hälig känsla man får av det teet! ;)

Don't forget. Always look on the bright side of life

Mys sängen.

Ligger just nu i sängen, hur sliten som helst. Jag har verkligen pluggat som en toook från 4 på eftermiddan till nu när ag för första gången gör något annat. Har skrivit 7 sidor på min svenska, gjort spanska, och ska nu försöka lyssna på min engelska.

Nog pratat om tråkigt plugg. Imorgon är det fredag, som alla ni vet är de den dagen jag gillar mest på min vecka. Åker dessutom hem imorgon, händer en liten överraskning som jag förmodligen kommer uppdatera er om senare via en bil eller så :)

Nej jag är så less på att skriva på datorn så jag ska faktiskt lägga ifrån mig den nu och lyssna på lugna favoriter istället.


Byyyyye

Gott & Blandat.



Lite av varje, några tyskar,svenskar och lärare.
Gissa lärare!
Snälla skriv vilken ni tror som är läraren.

Favorit tyskar.



Är dem inte söta? :)


Mysig bild.



Någon fors/älv på väg hem från Lycksele.

Mallan & Jag.



Vi ÄLSKAR lycksle djurpark.

En rolig helg? ;)


Förra torsdagen.



Favorit tjejerna, med solen i ögonen! ;)

Yeeeah.

Sitter och tänker på ett sjukt roligt kort victoria fick när vi körde våghals. Ett kort där det stog någonting i stil med

Tack för senast baby, vilken åktur.
Yeaaaaah!
Hoppas vi syns snart!


Hur roligt som helst, feg som hon var skickade hon inte smst så det var rätt tråkigt. Annars hade det varit kul.
Sitter hur som helst på skolan just nu har precis varit på lunch och innan det hade jag spanska. Jag har missat hur mycket spanska som helst, men de är bara kämpa på.

Åååh imorgon är det fredag och vi åker hem till ullånger, med vi menar jag Erika, Malin, Jag och Cissi. Looking forward. Måste hem och styra upp en hel del saker, jag säger ju att jag är helt värdelös utan min mamma. Jag har ingen aning om vart alla pengar tar vägen, Malin sa till mig att dem kommer hem på ett autogiro kort eller någoting, men alla sånt kommer hem. Nej det är bara att konstatera att jag är ingeting utan min mamma.

Ringde hem igår till min bror för att försöka få lite klarhet, han är trotsallt 5 år äldre och borde veta bättre än mig. Han visst knappt vilket försäkrigsbolag vi har, tror att det visade sig att vi har precis lika dålig koll. Varför mamma, varför? Hon har helt enkelt skämt bort hos alldeles för mycket under den tiden som vi bodde hemma.

Idag är en tung dag få tänker jag på roliga minnen. Ett är från i helgen, Ivar är rätt ohjälpsam ibland, han vägrade att hjälpa oss att städa så när han går i på toaletten, vilket rum som för övrigt ser värst ut, tar jag nyckeln och låser in honom. Jag säger åt honom att jag vägrar låsa upp försen han har städat klart. Det gav ite reslutat, var tvunegn att låsa upp när det lät som han började gråta.

Jaja ska gå nu! Ciaaao

Ny badad.

Just nu ligger jag i sängen och är nybadad och fräsch! Kom hem från jobbet och började tänka på gubbe jag pratade med igår, nej nu ljuger jag det har jag försökt förtänga, hur som helst vart jag jätte sugen på att bada efter en låg väg hem i spöregnet på cykeln. Det var ingen bra dag på jobbet heller, ville mest bara be alla människor att dra åt helvete, om man nu får ta i så att man spricker. Ne Linn ska sluta deppa, hon är bara lite sliten och känner att hon har en del tyngd på sina axlar.

Det jag mest av allt skulle vilja göra nu är lägga mig och sova, det har jag verkligen inte samvete till. Imorgon är det trots allt den skönaste dagen på hela veckan, ne nu tog jag i igen, de är fredag. Men de är en skön dag och jag har sovmorgon och slutar tidigt.

Jag har kommit på vad beroende jag är av mina föräldrar, dem har varit borta nu i lite mer än 1 vecka och jag saknar dem så mycket. I vanliga fall kan de gå längre tid mellan jag pratar med dem, men nu är dem så långt bort. Sen är det givetvis så att jag har stött på lite problem. Jag är verkligen mammas flicka, och mamma fixar allt åt mig. Jag måste ha mina försäkringar med mg till ghana och jag har ingen aning om vad vi har för bolag där. Kommer inte hinna få dem innan jag åker. Sen har det kört ihop sig med mitt konto med. Vad skulle jag gör utan min mamma?

Ne tro det eller ej, men nu ska jag verklige försöka göra lite svenska. Ha en fortsatt trevlig afton.

Byyyeee

Rolig Dag.

Första natten jag klarade att sova med mitt munnskydet, eller inte munnskydd vet faktiskt inte vad det heter. Vaknade dock en hel del gånger och kände att jag bara ville ta ut det ur munnen, kan ju kanppt anadas med det i munnen, nu är det gjort. Behöver inte ha dåligt samvete för att staten med sina skattepegar har betalat någonting för flera 1000 kr till mig som jag ändå inte använder.

Arbetade igår efter skolan och pratade med en sjukr obehaglig man, ett av mian obehagligare samtal på länge.
Efter vi har pratat ett tag och jag frågor hur mycket han betalar osv låter våran konversation ungefär såhär.

Mannen - Ja jag har inga specifika summor här, eftersom jag ligger i badet med en whisky och njuter.
Jag- Ja men då ska jag sbsolut inte störa, jag ringer någon annan gång.
Mannen - Nej, nej inte alls det är nu du ska passa på om du vill ha någonting sagt.
Jag - Ja, är det säkert?
Mannen - Ja lilla gumman de är säkert.


Medans jag fortsätter hör jag i bakgrunden hur det plaskar från badkaret och det ända jag ser framför mig är denhär mannen på 60 år som ligger i bakaret med en whiskey och cigarr. Jag mår illa flera samtal efteråt. Fast det är klart nu efteråt kändes det bara helt sjukt.

Just nu är jag på skolan och har ångest för ett Franska prov som vi har om ungefär 70 min, jag försökte verkligen plugga på det igår efter jobbet men vet inte hur mycket det ger när jag pluggar efter klockan 9 på kvällen. Min hjärna brukar vanligtvis slå av där någon gång.
Har haft möte idag på skolan om Ghana, har fått våran packningslista. Får absolut inte glömma keps och solglasögon! Nu börjar det närma sig men nedräkningen kan inte börja försen om 4 dagar.  Har en del att göra innan dess, massa skola och massa projektarbete.


Ne nu har jag filosofi. Ciaaaaao


RSS 2.0