Andra avenyn.


Någonting nytt som jag verkligen har fastant för är Andra avenyn. Serien som får både vuxna och ungdomar att fastna framför tvn både söndag, måndag och tisdag kväll. Eftersom att svt nu har kommit på super idén om att lägga upp veckans avsnitt lite tidigare på webb sidan, kan man följa veckans händelser lite tidigare och lite snabbare. Även spela förbi dem lite segare och utslitna scenerna i serien. Jag förundrar att man kan visa så mycket realistiska saker från ett och samma ställe och av samma personer.


Någonting som mig är förrundligt är hur dessa få människor i Eriksdal kan få ihop så mycket skandaler. Från avsnitt 1 när den snygga boxar Kim är hetro, och är tillsammans med den perfekta prästdottern Liv. Sedan plötsligt blir hobby bög och vaktmästaren kommer på honom att ha hett sex på pianot i musik rummet med musik teknikern i något randome band, pinsamt läge Kim. Stackars lilla Liv, som i sin förtvivlan lutar sitt sorgsna huvud mot den nya sexiga, svenska läraren, Håkuns axel. Men ack så fel hon hade, Olga, hennes bästa vän hade redan hunnit före. Vad passande att Olga tidigare på dagen haft ett stort gräl med Håkun om att inte längre orka vara hemmafru, och ännu mindre vara ett andrahands val. Hon hade tom redan hunnit packa väskan när hon stöter på Liv i trapp uppgången. Men glad är Olga för det, hon har hunnit med en del på sin resa, allt från testat på att vara mamma till att mitt i akten stötta på några döda lik i stallet.


Synd tycker jag att Tony, kims pappa, skulle vara inblandad i detta blodiga drama. Nu ligger han där i ett övergivet skjul i skogen, en kula skjuten mitt i magen, hans ända hopp är alkolisten som tidigare i livet arbetat som veterinär.


Men varför nu haka upp sig på ungdomarna i programmet, precis som de skulle bidra med störst skandalerna. Tanken på att Angelika som i smyg sätter på hennes döda systers man, är lite oroväckande, desto värre att det skulle råka vara Tony. Oj, jobbig situation när nu Kim, som bor hos sin moster, kommer hem och finner sin pappa liggandes halvnaken jukande över sin moster. Kim och Tony som inte ens har hunnit blivit sams sen Tonys 8 åriga vistelse i fängelset. Jag förstår inte hur Tony kan göra så mot sin först födde son.


Ungdomarna i programmet är i varje fall trogna sina partners till skillnad från dem vuxna. Roland som i förtvivlan efter frun lottas otrohet kör full och råkar bli sedd av polisen. Kan det bli värre? Ja för stackars Roland var mitt uppe i en affär med att köpa sig en hora. Även här en realistisk sanning, att även dem rikaste i kommunen kan göra sina misstag. Men hur kan nu dem rika föräldrarna utsätta sin stackars dotter för den här sortens problem? hon som redan gått igenom så mycket de här två veckorna. Blivit sexuellt utnyttjad, drogad och filmad i sängen med den stygga Dildo, tur att Jossan har sin pojkvän, den änglalika David. Tur det att Dildo försökte döda Tony men misslyckades, med hjälp av Hamza och Karim, och sedan skickades raka vägen in i fängelset. Nu fick Karim äntligen glänsa, kanske har en chans på Jossan som han så länge drömt om på natten.


Programmet visar även att psykologer inte alltid har det starkaste psyket vilket jag tror är en sanning. Efter att fått beskedet att fosterbarnen, David och Roxanna, väntar barn och frun i hustet haft ett förhållande med en lärare på skolan, Håkun, tappar stackars Rasmus stinget och vandrar runt i skogen i flera dagar. Det slutar olyckligvis med en hjärt attack. Vad har nu David gjort? var det inte han som var tillsammans med Jossan och ett viktigt stöd i hennes jobbiga tillvaro.


Men även intriger går att stilla. Håkun åker till kloster och finner Jesus. Liv och Kim hittar sin väg tillbaka till varnadra trots förhinder som att Kim går på droger, för att klara boxningen, och har ett varierande humör och Liv faller för en rullstols buren brat. Lotta och Roland skaffar en hushållerska från polen, för att ha tid för varnadra, och den polska hushållerska råkar vara sexig om någonting. Tony börjar träna Kim inom boxningen och flyttar ihop med Angelika, skapar en liten smörgås affär med skumma pengar. Hamza som blivit utvisad gömmer sig i kyrkan och passar på att gifta sig med
snygga Sara, trots att hon lovat att gifta sig med sin homosexuella vän från Iran.


 

Finns det någonting mer underhållande?


Kommentarer
Postat av: Anonym

Kanske världens sämsta serie i alla kategorier.

2008-10-12 @ 09:11:04
Postat av: LinnBacklund

Haha aa men de ar darfor den ar sa bra!!

2008-10-14 @ 11:59:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0