Trés sympa!

Idag har jag bara varit trott, mycket beroende pa att jag inte anlande forsen 00.43 har hemma igar! och da var det masor att gora innan sangen! stada undan i rummet, byta till nattklader, ta bort smink och borsta tander! Sen kvall men det var det helt klart vart med tanke pa hur vamdigt trecligt jag hade det i Geneve, Suisse!
Dock irrade jag och Vanessa bort oss sa det blev ingen mat forsen vid 22.30 efter all bowling!

Vi har haft tva harliga dagar med sol och dem har jag givetvis tagit vara pa! Legat ute och solat och idag nar vi var i parken var  jag nara att somna dar jag satt! Men da fick jag en 25 kilos klump pa magen, Julie, Men hon atergaldade det med en massa pussar for att lindra smartan och med samma fras : Ce fait mal maintneau aussi?

Le pix peux parler seule!



Blanda nytta med noje!

Ja jag erkanner jag ar slut, det gar att tyda pa mitt roda annsikte!



Stokigt, som de ska vara



Klatter apan sjalv, kan hon pamminas om en annan nar man var liten?


Je oblié acheter mon livre!

eller nja kan man verkligen pasta att jag glomde? Jag akte till stan, mycket for att kopa en bok! Gjorde hon det ar fragan? Nepp, efter att ha tittat och frossat i ett x-antal affarer och nojd och glad for att hon motstatt den harda frestelse sa tittar hon in i en sista och oj, oj, oj! Vilka klader och vilka trevliga madamer som jobbade dar!!! Dem behandlade mig som en rik prinsessa och kom springande med kladesplagg, hade inte mage att inte kopa nagot. det slutade med att 60 euro stannade kvar i den mysiga butiken, som jag sakerligen kommer att besoka igen.

Nar jag kommer till bok butiken ar den stangd, damn it! Ingen fransk bok att lasa denna afton heller. Men klarar mig nog, kanner mig trott och uppsvalld efter kvallens bravader. Var hos vara norksa grannar och fikade, ni vet riktigt nordiskt fika med bullar och vafflor. Givetvis lite franska ostar och kex med ett glas vin, varfor later det sistnamna sa mycket mer glomorost? Hur som helst ar dem ur trevliga och jag vet vart jag ska ga om jag far hemlangtan!! Hur som helst, jag at sa jag holl pa att spricka men de var jag vard. Nu ska jag inte ata pa de
narmaste 2 veckorna.


Kan man kanna sig duktig ganger 2? For isannafall gor jag de nu. Jag brukar alltid vara den dar personen som man maste slapa med ut pa en springtur men nu ni. I torsdags var jag tvungen att springa efter middagen nar de blir sa dar morkt och trodde sabine skulle folja med men icke! Sa vad hander, joo Xander sager att han, som inte rort sig pa 10 ar nar han slutatade med tennisen som han for ovrigt var valdigt bra i, hur som helst han ska med ut och springa. jag fick med honom och i borjan drog han ivag med sina langa ben och jag trodde att jag gjort min sista joggingtur. Men motsatsen bevisad! Han daremot ar mordbultad kunde inte ta sig ur sangen dagen efter och annu varre idag. Men jag fick med honom ut och darfor ar jag duktig ganger 2. Na nu har jag andra planer!

Tssssis.


Merci ma coeur!

Ibland ar det dagar man onskar att man istallet for att ga upp bara krypa ner under tacket igen! Vissa ganger ar det andras fel men vissa ganger rar man for det sjalv! Jag har haft en dag da jag bara kant mig allmant irreterad, trott, less och konstant hungrig! Att aka pa fotoboll kander super avlagset! Men istallet for att klaga tanker jag bara saga - Merci, Merci et Merci! (tack, tack och tack)

Vissa manniskor far en verkligen att tanka pa annat och far en att se pa de ljusa (always look on the bright side of life) var det inte sa! Tack Bellan som sager sa rara saker till mig och lyfter min sjalvkansla till skyarna! Tack Mamma for att du peppar och tycker att jag ar duktig! Och tack Sabine for att du mutar med att ha kladdkakan redo nar jag kommer hem fran traningen nar jag verkligen inte vill ga! 
jag har inte varit har lange men anda bryr dem sig sa mycket om hur jag mar och annu viktigare, dem ser nar jag inte mar som jag ska!

Nu ska jag tycla synd om mig sjalv innan det blie nattning och imorgon ar den alltid possitiva och glada Linn tillbaka! :) 

Welcome back!

du efterlangtade sol, visserligen har du inte varit borta lange men 26 grader var inte igar! Vilken dag, forst sovmorgon och sen en helt undebar dag med harligt vader! Jag har forsokt varit ute i solen sa mycket som mojligt, eftersom barna var lediga fran skolan idag, som alla onsdagar, sa tog jag med dem pa tva olika lekparker! det var roligt, jag myste mest i solen med min alskade mp3! Cyklat har jag gjort, som vanligt, forsta parken behovde jag bara ta Julie sa de rackte med Sabines mormors cykel med en barnstol dar bak! Vilke jag alltid har! Men till andra parken ar de dock 4 km och dit kunde ju inte lill Jeoren cykla sjalv sa jag beslutade for att ta mountenbaiken med en liten vagn som hanger efter! 2 barn efter mig med andra ord!

Ursakta om ni tycker jag ar dalig pa att uppdatera, men har hittat andra saker att sysselsatta mig med! Tack och lov! :) Jag har borjat spela fotboll, och hor och happna, jag ar langt ifran bast men jag har kondition! Tss vet inte om det sager sa mycket jamnforande med dem i laget!? Eller sa har mina springturer gett nagot!

Nej ska luta mig tillbaka, kroppen svider av all motion! Jag ar inte van, och min kropp har jag slutat goda med tva middagar dessutom!

hadé bra mina nara och kara!



sol sol

Sot Julie!


Vous me manquez!

Mina ben varker efter allt detta! Na sitter och har en lugn stund och kom bara att tanka pa hur otroligt det ar att fa tycka om vissa manniskor sa mycket! Vissa har bara varldens basta kompisar, som jag! det spelar ingeb roll om jag ar har 1 ar eller 100 ar for vissa vet man att man har kvar anda! och det ar inte bara min familj! :)



Fina tjejor!



Min Bellan!!



Oforglomlig resa!



En av tussen pussbilder men denna flikka!

Tsss, mer karlek!



Sot soffan och jag

Haha, maste fa med ett ugly pix ofcurse!

Ni har fatt sett sa manga men inte alla! eftersom jag har lite av brist med fotton pa denna dator!


je vie

Jag lever och mar bara bra, dock lite less pa att skriva blogg det blir sa mycket personligare med mail och sa vidare! :) Men har det bra och borjar komma in i allt mer och mer! Nyss glada nyheter, min familj kommer och halsar pa mig! Hur bra kommer inte de bli? Eller snart, det ar val nagon manad!
Imorgon har jag min kurs!
Och maste bara saga att jag trodde att jag skulle kunna halla mig fran att kopa saker har, men var pa stan i veckan for att kopa en bok till kursen! rakade ga in i en kladbutik och hittar varldens finaste varjacka! Vill ha vill ha vill ha! Men den var dyr och maste tanka pa vad jag fiananiserar med mina pengar! men den var sadar fin som en jacka kan vara nar man inte koper den i Sverige! Typsik fransk!

Nej ska se pa fotboll dricka mitt te och ata min youghurt! Har sitter dem och frestar med choklad! tror jag, men jag ar dock inte sa sugen - ser ni korset i taket?

Bien tot!


Je suis content de tu voir!

Hela dagen har jag drygat mig med denna mening, den betyder i stil med att man ar glad att se nagon! Framforallt har jag sagt det till barnen, i stort sett hela lunchen! Jag har bade ni:at och du:at! och avslutat med assoi toi s'il te plait! Vilket ar : satt sig snalla!

Nar barnen kom hem fran skolan var jag tvungen att fortsatta och den yngsta pojken sager till sin mamma! : Linn ar verkligen glad att se oss nar vi kommer hem fran skolan!
Och det ar klart jag ar!!

Meningarna fick jag givetvis lara mig pa min kurs som borjade igar, for formodligen forsta gangen i mitt liv fick jag kanna mig bast i gruppen! det var nyborjar kurs och jag har trotsallt last franska i sex ar! Ja det ar sant, men anda kan jag inget! Som pappan sa nar jag kom hem : Just calm, every au pair we had have been as bad as you are!
Det fick mig att ma battre, detsamma som nar han fragade hur mycket jag vagde och jag till svar sa att jag inte vagt mig pa tva ar! Ja da gissade han pa narmare hundra kilo! teasy one that man!

Jag som infort nagot nytt i mitt liv, inte ata goute, motionera och inte ata sotsacker pa mackorna vid lunch! och icke att forglomma, ha utslappt har oftare! Denhar veckan har jag klarat nastan allt forutom att jag hade uppsatt har idag och at en knackemacka med marmelad! Jag blir sa sjukt hungrig vid den har tiden och da ar det tva timmar till lunch! 4-5 mackor till lunch ar inte nog for en san som mig, men de ar val en vane sak!
Saker som ar bra med detta ar att jag lar mig omradet valdigt bra nar jag tar promenader, strackan jag trodde var 4 km visade sig vara 7,6 km och jag har bade j'ai fait du jogging et j'ai prix en promenad den strackan! 

Nepp nu drar jag mig tillbaka!



min outfit yeasterday, nar det var varme!

Julie et moi!

Efter en av mina langar promenader, joggingturer!


make it clear!

Jag maste bara borja saga eller snarare beratta hur glad jag ar for den familj jag har kommit till! Foraldrarna ar toppen, open minded, good humour and they understanidng! Barnen ar otroligt sota, men som vilka barn som helst kan de vara kravande! Men skulle inte for allt vilja byta ut familjen! Kanske later som jag klagar, men ni som verkligen kanner mig vet att det ar lite av min ironiska sida!

Idag var en lugn och harlig dag! Jag fick sova lite langre och sedan tog jag barnen till parken! efter lunch blev det stranden hela dagen och till middag tacos! Du efterlangtade tacos! Och sen en harlig lang promenad och nu sitter jag med mitt te och activa youghurt!

Laskig, nar jag ligger pa stranden och har slutit mina ohon och lyssnar pa hog musik! Ja vad hander nar jag slar upp ogonen, forsta gangen en hund som nosar i mitt ansikte och andra gangen ar de en livlevande svan! Jag holl pa att tappa andan och slot ogonen igen for att jag trodde jag dromnde, men inte! Blev livradd och satt bara stel! Nar svanarna var forsvunna tog jag min handuk och gick hem!

Nu far bilderna tala for sig sjalva!



Barnen leker i parken!



aven detta i parken



Svanarna som inte ar mina vanner langre!



Manga i familjen!! Solar och badar::



Stekarn i solen!

à tout

J'ai faim!

och darfor far jag ont i huvdet! haller mig borta fran allmanheten, for vaje manniska vet val hur jag blir nar jag ar hungrig!!? Tvar, sur och allmant grinig! Hade bestamt mig for att inte ata sa mycket gosacker, men det ar svart med tanke pa att dem gor det hela tiden har! Vet ni tex att dem ater nutella pa mackorna! Massa! Jag ar bara van vid sanadar smanutella pasar! 1\10 del av de dem har pa mackorna! hur som helst sa hoppade jag over goutén bade idag och igar och drack bara te! Dem ater gouté varje dag efter skolan vid fem, massa kackor och sa!

Nej idag har jag och Julie brakat lite men efter lunch fick jag med henne pa den hollandska cykeln med en barnkorg dar bak! Vi tog och till parken dar hon fick leka och jag med! Hittade en kompis at henne, men tror att jag var var mer intresserad av att dem skulle bli kompisar ( sa jag slapp leka med henne ) an vad de sjalva var! Jag ville bara ligga i solen!

Nar vi cyklade hem och jag forsokte fa kontakt med det lilla monstret, sitter hon och sover och aker fram och tillbaka! kunde inte gora annat an att tycka att hon var otroligt sot, for stunden!

Kom hem efter ett eftermiddagsdopp bara for ett litet tag sedan, nu ska jag bara vanta pa maten och hoppas att jag overlever! tro det narmar sig och jag har tom hunnit duka!

Tout à l'heure!

Perfekt tajming, hor just nu : à table!!


Trés bien pour moi.

efter att ha kommit hem efter en lang promenad med skon musik och harlig vader har jag nu slagit mig ner bakom datorn och tvn med en kopp mint te och en activa vanilj youghurt! Underbart! Idag har jag varit helt slut, formodligen helgens bravader som kommer ikapp mig! Efter att ha varit sjalv en hel helg med fyra sma monster ar man inte manniska langre! Nar mamman nu kom hem inatt fick jag sova ut till 8 och fick en lugn dag, tog mig en powernap mitt pa dagen! Vad jag langtat!

Sjalvklart borjade dagen med gratande fran den yngsta tosen! Jag mar daligt av all grat, hon ar sa mamma kar att ibland tror jag hon ska ga under! Men jag forsoker halla humoret uppe och efter den har promenaden med all harlig abba musik kan man inte ma annat an bra! Dock borjar det bli kallare har, graderna sjunker till narmare 20 nu, men jag ar van vid sverige sa jag klarar mig nog! Na nu ska jag agna mig at annat!

Hoppas alla har det bra, nu borjar faglarna rora pa sig till nya distanationer!



Snart ar dessa soliga dagar slut, och min inte sa bruna farg kommer bli allt mindre brun!

Hadé bra! And don't forget Always look on the bright side of life

Très long weekend!

Ja helgen varar fortfarande och for forsta gangen pa valdigt manga ar raknar jag ner timmarna for att den ska ta slut! Den haller verkligen pa att ta knacken av mig! Ytterliggare skratt, tarar och skrik. Vad ar det med barn och deras levnadsvanor! Vill inte rakna alla saker som gatt i spillror, alla droppar blod jag fatt torka och inte prata om dessa tarar! Jag skamms nar jag tanker tillbaka, var jag sa hemsk? Forlat mamma. Forlat pappa.

Nej nuni, det ar inte sa forfarligt, vi har myst med! Jag och Martijn i min sang igar! Vi sag film i markret till halv 10 nar han fick lagga sig i sin sang sa jag fick "vuxentid" for mig sjalv!

Igar skulle vi till sjon med mannen med hunden, valtigt trevlig men dock sa underlig! han pratade mest om segling och om vindar fran olika hall, barnen varken forstod eller ville hora tror jag! Jag tyckte mest det var komiskt och forokte halla mig fran att skratta, men ar dock dalig pa det sa istaller for skrattande ljud borjade min kropp skratta och skaka! ;)

Nu far bilderna tala!



Lekte frisor gjorde vi med, blev en svensk typisk flata!



Min frisyr, ratt haftig va?



som sagt grat och lek!

Barnen leker med kameran vilket resulterar i detta! se bara sa sliten man kan bli!



avsluar med en glad skrattbild.


Adult!!

Jag kanner mig sa vuxen nar jag sitter har sjalv med fyra ungar som ska sova! Lite hjalplos dock nar jag inte kan kommunicera med dem fullt ut, eller jag ska inte klaga det gar riktigt bra!

Idag korde jag bil sjalv med alla barnen for forsta gangen, tre\fjardedelar av en rondell var vad jag skulle komma ihag, gjorde hon de? Inte da! Jag korde fel, men utan att gripas av panik av alla dessa rondeller korde jag vidare! Och faktiskt hellt ratt till jag kommer till sista rondellen; dar jag verkligen borde hitta! Barnen skriker och jag uppfattar felet och kor helt lungt bara annu ett varv. Ni ar mest troligt inte imponerade, men tro mig det ar jag!

Vi kom hem och jag gjorde hollandska pannkakor och de hade en rolig sak som man staller pa matbordet och man kan gora sina egna pannkakor, sex stycken samtidigt. det blev pannkakor med nutella, skinka, ost och gradde! Nej inte allt blandat! ;)

Jag kanner mig slut i kroppen av all lek och spring, gratande ungar och skrattande! Nej vet ni, nu ska jag luta mig tillbaka, ta kvallste och en dessert! Ha en bra kvall!



Jag et Martijn



Marie

Ne nu ni, Bonne nuit!

A droite de,

Sitter nu och tar en paus mellan barnpassningen, nyss atit lucnh och snart ska de aldre barnen tillbaka till skolan! jag kanner mig utmattad och har inte en tanke pa att skaffa barn inom de narmaste 30 aren! ;)

Efter fem blir det bilkorning igen. Darfor har jag ovat jattemYcket med handen jag skriver och halsar med, ja mamma och pappa? hoger hand! Gar ju super bra vet tom att left ar vanster och right ar hoger! Inte illa for en blond tjej som mig! Idag, eller snarare igarkvall maste jag natt botten av blondhet. Som jag kampat med MSN, och nu hittade jag det pa min dator! Illa Linn, vet dock inte an om det funkar!

Nej nu ska jag ga och ta hand om mitt lilla monster! Helgen kommer bli lang!

Mercredi!

Dagen mitt i veckan, dagen innan mitt verkliga liv borjar, dagen jag astadkommit mer an vad jag gjort pa tva veckor.

Vilken turbulent dag, den borjar saklart som vanligt med att jag drommar och mitt under drommen borjar nagon skrika och knacka pa min dorr! Jag som dromt pa svenska, svarar givetvis pa svenska, och hor en rost : Que-est que tu dis? om och om igen! Och till svar Tu peut entré!! In kommer den lill illbattingen, julie!

Tror att det ar foraldrana som vill att jag ska ga upp, men tror mer att tanken var att vi skulle se film pa min dator! Men upp flog jag och inte var det nagon annan uppe, min sista sovmorgon gick i spillror!
Men mycket fick jag gjort, kort bil och aven oppnat ett franskt konto PLUS fatt min forsta riktiga check. Nar jag oppnade kontot var det bara att skriva under, ska jag vara arlig har jag ingen aningen vad jag skrev under pa. Litar pa mamman. Och mamma och pappa ni kan bara vara lugna, ni ska fa mitt kontonummer sa ni kan fylla pa med jamna mellanrum, skamt a sido! Faktiskt fatt lite av min forsta lon nu! :)

Nar jag korde gick det inte alls bra! Jag som inte ens kan hoger och vanster pa svenksa! Ni kan ju gissa hur det gick pa engelska och franska! Jag fick dock lara mig att vanda och kora tillbaka.. Hur ska jag klara kora bilen sjalv med massa barn, tur att den ar liten och behandig!

Ne nu ska jag faktiskt vara social och trana lite gloser, varje dag kommer jag pa ord jag maste lara mig och sen slar jag upp dem pa ett eng-fra lexikon !! Super!

Min fina gloslaxa till mig sjalv



Vilken bil kor jag?



Den har lilla loppan ska jag borja ta hand om imorgon!!

Bonne nuit!


En mindre aktiv dag!!

se och beundra, forsta gangen pa valdigt lange som jag inte skriver en rubrik pa franska!
Som jag sa igar sa tog jag mig upp tidigare, men blev det nagon promenad? Icke! Men lite sol, eftersom det var varma 30 grader, sedan molande de pa och sjonk anda till 25 darfor gjorde familjen lite mys framfor tvn med pirate of carbean! Lite chips och en ol, inte den diet jag hade tankt mig, ar trots en av de fa sista dagarna pa "lovet"! !

Nej nu har jag aven atit middag, grillat, och ska faktiskt inte sitta vid datorn ikvall! ar less och har faktiskt hellre lite mer reality kontakt an denna computer-kontakt! Ska ta reda pa dagens oversattning till mina franska ord som jag alltid gor och sen ga upp for att se en film eller nagot!

Ni kom ihag min historia om ljudet jag hort, att en unge kanske fatt the mexican flue? Na riktigt sa illa var det inte men hur som helst kom han en bas et dis à mama:

"Mama, i coulden't find the toilet upstairs so i went down and then i think i missed to pi in the toilet!"

An as he said, he missed the toilet! Det var bara borja skura, dock inte for mig! Och pappans alltid lika humoristiska kommentar!

"It's really good that they learn to go to the mother when they pi in their pants, because they know she is the person how are suposed to clean it up!!" 

Jepp de var den historien, ne nu gar jag upp och socialiserar mig! Hadé bra mina nara och kara!!

and don't forget Always look on the bright side of life


RSS 2.0