Super gentille!

Jag sitter har och vantar pa maten som vi ha bestallt fran indiska, jag ar hungrig!! ( blev avbruten av pappan som ville ha ett samtal om framtiden, vad jag vill gora och vad jag vill bli. Alltid sadana harliga komplimangern, han sa att jag hade en strong personality. Harligt att ha manniskor som tror pa en. Aven atit min middag, klar 10 pa kvallen.. Hade ett givande inspirations samtal med mamman och hennes "kollega". Slut pratat nu fortsatter jag dar jag slutatde) Hade det inte varit for min promenad sa skulle jag formodligen inte kunnat sitta upp och koncentrera mig.
Varfor jag satte mig har var for att jag kom att tanka pa vilken harlig granne jag har. Hon ar Norsk, ar alla norskar sa trevliga? Hur som helst, sen jag kom till frankrike sa har jag 3 euro pa mitt franska visa kort. Mitt svenska kort var hemma. Hade 3 euro lost i planboken och 7 suisse franc. Vilket motsvarar samnalagt ungefor hundra kronor.
Jag tyckte det var bra eftersom jag inte behover slosa pengar. Och inte kopa klader for allt. Min norska granne bjder in mig for hon har nagra stovletter, som hon fint kallar de, som hon vill ge mig! Nar jag kommer dit vantar minst sagt ett par stovletter och massa andra godingar!!



Man ser inte allt sa bra, men alla klader jag fick var bekvamma och valdigt fina!

Vi kor vidare pa lite bilder!



Japp en bild pa mig, gillar bara att jag har garderoben oppen med klader och ser ni godiser daribakgruden! Den star kvar dar an!!



Typsik linn forfest, glass vitt, hudkram (som jag glomde i sverige), godis!!!, dator ( tror bestamt jag tittar pa AA ) och mobilen sa klart!

Ja nu har jag bjudit pa lite smatt och gatt, ska dra mig ner mot mitt rum och dra pa mig tacket och reflektera tankar! Imorgon kan jag sova till halv 9, typ, for forladrarna ar tillbaka! Himmelriket!
Sedan en heldag med Julie, hor henne skrika upifran, hoppas inte hon ar sjuk.. Hade bra mina kara trogna ** lasare!

Vidament!

Sjalvklart sitter jag har i soffan en san dar sondagsbarn runt omkring mig. Det ar val som det ska vara antar jag. Haft en hel lugn helg. Foraldrana akte ivag pa torsdag morgon for att jobba och kommer tillbaka pa onsdagmorgon, men mormorn till barnen ar har for att hjalpa mig att overleva med. Igar var vi uppe i bergen och jag forsokte lara Julie att aka skidor vilket ledde i sin tur till att jag fick ett erbjudande av en kvinna. Jag blev heltaggad men nar jag kom hem satt jag mest och skrattade for mig sjalv - Ska JAG lara henne att aka skidor. Jag som inte akt skider pa 8 ar! Haha.

Hur som helst, pa torsdagen nar jag var ensamm med barnen bjod jag hit Alena och vi hade hel mys. Det blev massa, massa mat med efteratt och bombom (godis?). Pa fredagen, eftersom hon sov over, forsokte vi plugga franska vilket medgav till att jag somnade pa soffan tva ganger. Men jag pluggar franska nu istallet, eftersom jag bara pratar franska med barnen och mormorn. Men jag tycker synd om henne, mormorn, for jag tror inte hon forstar halften.

Igar kvall vid 9 var jag trott sa jag hade kunnat sova for natten men jag holl ogonen oppna och sedan ringde jag till Malin, for mina sista svenska pengar pa mobilen eftersom jag fatt ett fint sms av henne. Ringde eftersom jag trodde att dem, om nagra, skulle vara hemma och ha en lugn kvall. Tji fick jag for dar var det full vart. Och jag blev inte ens avundsjuk, vad gor frankrike med mig. Ska jag inte finna gladje i att ga ut och festa langre? Dock var jag ute forra helgen, och nar jag festar har festar jag for tre veckor framat.

Nej nu ska jag dra mig tillbaka och se pa Oui-Oui med barnen. Ingen hojdarfilm direkt men lite mysigt.

Ni har val inte glomt det dar med att always look on the bright side of life ;)



Jag och Alena forsoker att inte skratta, vill val se snygga ut?



Mina alskade berg och himlen som (for mig) ser ut som en sjo.

D'un coté c'est amusant de l'autre c'est penible

Sitter har med skrikandes manniskor runtomkring mig, sma som stora. Sjalv kanner jag mig for tillfallet ganska tillfredsstalld over att bara ha mig sjalv. Ingen att vara arg pa och ingen att gora nagot illa. Jag bara finns till och gor det jag borde, och lite till. Det ar sa det ska vara, iaf for ett tag. Jag behover lite lugn och ro i min tillvaro, sa less pa drama.

Jag har haft en superb weekend. Jag stannade som sagt hemma pa fredagen for att tidigt aka till alperna. Vi lamnade huset vid 9 och hade en harlig dag med sol uppe i bergen. Vi hade aven vara timmar, foraldrarna och jag, nar vi kunde ta det lite svarare backarna. Vi testade da en svart pist som verkligen lutade och med en massa pucklar. Forsta gangen jag kande att min teknik verkligen inte ar bra. Om man bara aker som vanligt brukar jag vanligt vis inte tanka pa det, men da! Vilken mjolksyra i benen.
Det ar inte endast skidakningen jag njuter av nar jag ar uppe i bergen utan aven av utsikten och allt annat. Man kan se alla snotackta bergtoppar. Dum som jag ar sag jag nagot alldeles klarblatt mellan bergtopparna och fragade barnen, eller om det var mamman, om det kanske var sjon. - Det var himlen.

Efter en heldag kom vi hem vid 6 och skyndade att slanga i mig nagot och en snabb dusch. Och det dar ackliga sminket akte pa med. Forsta gangen sen jag kom hit och det var en pina. Tog sedan bilen och till geneve, hittade till marie-louise lagenhet pa en gang. Ytterst ovanligt.
Sedan borjade vi varan sammanstrallning. Jag, Marie-Louise och Alena. Och drog sedan vidare pa ett x-antal stallen. Vi hade valdigt roligt, trots att jag var valdigt trott. Men sa blev det en tidigt kvall med, kom nog hem runt 5 pa morgonen. Och kul hade vi. Nar vi gick hem holl jag krampaktigt i Alena for att jag inte ville tappa vagen. Geneve ar hemskt, en gang vilse alltid vilse.

Nej ska se om jag kan vara ett bollplank, manniksor som blivit sarade under dessa harda minutrar kanske vill prata av sig! :)

PUSS

Mamman och de tva aldsta barnen.

 



Haha, ytterst fin bild pa mig. Men man kan ju inte alltid vara snygg. det negativa med skider ar att man kanner sig sa tontig nar man bara ar halvbra.


 
haha, Alena och jag ska halla oss fran att skratta.

 

Forsoker se coola ut med Alenas basker. Jag misslyckades och vi kom fram till att Alena var snyggast. dem andra flummiga bilderna haller jag for mig sjalv. What a shame..


Quel problem..

Sitter har och deppar over att jag inte kan vara hemma och ga och se snabba cash pa bio. Det ar en fil jag verkligen vill se. Och pa bio, det ar allt med powerfyllt. Sen har jag aven en sadandar typsik biokansla dag, kanner mig trott. Sjalvforvallat kom hem sent inatt efter att ha varit i Genve och upp tidigt imorse. Sen har jag och Julie varit och badat, och det gor att man blir trott.

Stannade aven hemma ikvall istallet for att aka till genve pour fait un fete! ( Ga ut )
Nej imorgon ska det vara stralande vader i bergen och det vill jag inte missa, tror jag lyckades overtala mina vaner till att spara festen till imorgon sa kan vi ga ut da istallet.

Har roliga saker att beratta, men mina ogon svider och jag ska avnjuta mitt ljumna te. Vilker kommer svalna om jag ska sitta har och dra min livshistoria. Eller mina sista levnadsaventyr. Kan bara saga att jag har en fullplanerad var om detta fortsatter, och nej I'm nor over thrilled..
Jag gillar att inte ha nagra planer, eller i varje fall inte om det inkluderar en massa engagemang fran min sida. Men som sagt ska ge det en arlig chans till..

Se och njut ni som ar i Sverige och kan se den pa bio. Se den at mig. Mamma och Pappa, skickar ni den pa posten nar den kommer ut? :)


Les alpes - Incroyable

Jag som tyckte att jag varit duktig pa att uppdatera markte nyss att mitt inlagg, nedan, inte blivit publiciterat. En arlig besvikelse. Men battre sent an aldrig som man brukar saga.
Forsta helgen pa det nya aret i Frankrike har varit valspenderat, det har blivit en del skidakning blandat med smarta och nya upplevelser. Efter att inte ha akt skidor pa 7-8 ar tanker jag inte klaga. Mina smalben, som inte ar sarskilt smala, har daremot klagat valdigt mycket av pjaxorna. Jag hade helt arligt glomt bort hur obehagliga pjaxor verkligen ar. Slutklagat.

Forsta dagen i alperna var minst sagt, hmmm, dimmig? Sag 10 meter framfor mig och at varje sida. Att jag hade mamman framfor mig gjorde att jag kunde folja hennes spar, annars hade jag inte hittat ner. Ett tag kande jag obehaget, det var som att rora sig i en drom man sag verkligen ingeting.
Andra dagen var inte tankt att vi skulle dit men det visade sig att det var sol uppe i bergen, sa jag blev vackt av pappan och skyndade pa med kladerna eftersom jag endast hade tio minuter pa mig att bli klar, denna dag sag jag mer an bara pisten. Jag sag alla vitkladda berg, bla mont blanc, och i fyra timmar akte vi runt och tror jag inte akte samma pist en anda gang - inte skuleberget detdar inte.
Att jag sedan blev tagen for att vara en 3 barnsmamma, med aldsta sonen pa tio ar, gjorde bara dagen annu battre.
Att det dar ar vad jag har att se fram emot, alperna dvs, de narmaste veckorna kanns minst sagt BRA.

Efter backen var det en barnsamling har

Idag har lillen, Julie, borjat pa skolan. Hon slutar visserligen nu halv 12 och hon ska bara vara i skolan tva formiddagar for att se hur det gar. Gar det bra, och om jag har tur, kanske hon borjar pa heltid. Vilket skulle innebara ett paradis for mig.
Nu har jag pluggat lite franska, valdigt lite, ska forsoka bli lite mer sjalvdisciplinerad.

Nu drar jag mig tillbaka, Hadé

Sno far symbolisera mitt inlagg, sen nyar nar jag och malin skulle skjuta en raket! :)


Je suis retourneé!

Back to track som vissa skulle saga. Jag vet inte vad JAG ska saga? Det kanns bra att vara tillbaka, allt loste sig relativt bra med tanke pa forseningar osv. Pappan hamtade mig och vi kom hem till huset vid halv3 pa natten, mamman vaknade och gick upp for att ge mig en kram och pappan bjod pa hainiken! Vilket mottagande. Aldrig har min sang har varit sa skon.

Det har med beslut och veta vad man vill, shit! Varfor ska det vara sa svart och vad ar det man ska tanka pa? Langsiktiligt eller vad man vill just nu. Att jag ska tanka pa vad jag sjalv vill i detta samanhang forstar jag, men vad vill jag?

Har har det kommit sno och vi har redan hunnit akt lite pulka. Bade i sma och lite storre backar. Vintern blir sa mycket mysigare med barn runt omkring. Konstaterat.



Moi et Julie l'anneé avant.



Jolie Julie!

Tsss, jolie Julie et Lany Linn ( mitt nya smeknamn ) sliten sa dar dagen efter en helvetes resa!


Arlanda..

Här sitter jag fortfarande, på arlanda. Det var ju bara en sådär 12 timmar sedan jag kom hit så det är väl ingen stor sak? Hade jag vetat att jag skulle behöva vänta i tolv timmar när jag kom hit hade jag mest troligt varit undergången nu..

Turen som har kommit till mig är inge vidare, känner mig som en mini Malin. Börjar med att min mobil dör efter en timme här på flygplatsen så jag kan inte höra av mig till någon och då syftar jag mest på min "familj" i frankrike. Och det andra roliga är då att jag har 22 kronor. eftersom att jag lämnade mitt bankomatkort hemma. Ingen höjdare kanske, men hade tänkt att dra in på kostnaderna detta halvår. Ja det löste sig vid fyra tiden när jag tog ut en massa pengar som jag redan hunnuit spendera.

Nästa problem är då att förmodligen kommer planet komma ikv så vi kanske kan kliva på vid halv 11 tiden ikv, vilket bidrar att vi är framme i geneve vid halv 2 inatt, vem ska hämta mig? vill inte begära att min familj där ska vara uppe hela natten för att hämta deras jäkla au pair som tar ett lågbudjet flyg. damn it.

Ne nu har jag köpt en svensk bok och lite choklad som plåster på såren. Ha en bra kväll, det kommer kanske inte jag, men men... :)

Always look on the bright side of life, eller hur löd det?

Färdigpackad!

Sitter just nu hemma, trött som ett as. Längtar till sängen och jag längtar till lugnet! Jag har du varit hemma i drygt 2 veckor och jag har hunnit gjort saker ( som pappa skulle säga ) en vanlig människa gör på 6 månader, dela med 3 så kanske det skulle stämma.
Jag har träffat alla jag har velat, med hjälp av kvällens tejunta, jag har varit på alla platser jag har velat, men jag har inte hunnit njutit som jag har velat.
Dessa två veckor har varit stressande och slitsamma, men jag har lärt mig detta till nästa gång.

Nu när jag tänker efter ska det kännas skönt att komma till frankrike, stänga av mobiltelefonen, ta på sig myskläderna, sätta upp håret i en knut mitt på huvudet, så att man ser ut som lilla My i mumindalen. Gör jag även nu med men men.
Nej nu längtar jag lite till barnen och även föräldrarna. Ska bli skönt att åka skidor i Alperna och komma in i de vardagliga rutinerna, vilket innebär att äta regelbundet och röra på sig. 
Även ett att komma på en bredgrad närmare ekvatorn känns lokande. 
Ne vet ni nu började jag längtas på allvar.

Jag ser även fram emot att mina favortiter ska komma och hälsa på mig, hoppas att någon redan kan komma i slutet av februari i början på mars, jag bjuder på husrum, mat och även lite billigt portvin.
Jag kommer även att hämta dig/er på geneve flygplats. Ni är förmodligen lite bilrädda eftersom ni nu alla vet att jag har krockat, men jag har kört mycket bil, för mycket, under min vistelse hemma så ni kan vara lugna.

Vill bara tillämpa en saknad till min MP3, merde, vad jag saknar den. Saknar öina promenader när jag går och skriker ut dåliga låtar med dålig stämma och folket i Anthy sur leman tittar på mig med konstiga blickar. Kan jag inte bara få vakna upp i mitt källarrum med min oranga affisch. Jag orkar inte resan och säga hej då till alla.
hejdå sverige, hejdå vänner, hejdå kära familj. Vi ses till Juli. Tack för två härliga veckor, ni är bäst! Och uppdaterar naturligtvis i sköna frankrike.

Nyårslöfte : engagera mig i franska och göra mitt bästa för att lära mig det flytande, det är det absolut viktigaste och det jag kommer lägga ner min energi på! Även att hitta lugnet och bara njuta av mina månader i frankrie! Som jag alltid brukar tänka i början på ett nytt år, Detta ska bli mitt bästa år någonsin! 

Pusss, Bisous
  


Mitt efterlängtade rum...

RSS 2.0