Magsjuka - djavulens pafund!

efter att ha legat dodligt sjuk under 12 timmar igar ar jag glad over att vara tillbaka! Magsjuka maste vara en av det varsta vardagliga "sjukdomar" man kan drabbas av. Magknip, spya och riktigt markliga dromar. Men det ar mycket man kan tanka pa nar man ligger dar med tva tacken pa sig och kanner sig svag och hjalplos! Kom och tanka pa Malins bakisdag, nar hon lag hemma hos mig i min lagenhet och jag bara pysslade om henne! handlade mat och allt! det var mysigt, for mig dock inte for henne som spydde hela tiden.

Kom att tanka pa nar madde hade stukat handen pga att hon slagit Berghamn i magen for hart, hon kunde inte sova pa hela natten och dagen efter bar det ivag till sjukhustet! Vet inte hur jag kom att tanka pa allt detta, men det gjorde jag!

Jag blev iaf uppassad, men tacken och allt. Och jag lever trots att jag verkligen trodde jag skulle avlida!

Cette semaine, ce les vaccacines!

Det ar lov for barnen och jag har en lugn stund framfor datorn, medans dem leker runt med sina kompisar fran paris som ar och halsar pa! Det ar med andra ord 7 barn har, och jag har det lugnare an vad jag brukar ha nar det ar 4. Ja det ar lite sma komiskt.

Har haft en valdigt harlig och handelserik helg. pa fredagen var jag pa mote med mitt fotbollslag dar vi diskuterade allt fran traningar till cuper och en sortir som vi ska gora med laget. Efterat blev det mcDonalds och sedan en tillstallning hos en av tjejerna i laget.
Jag hade en rolig stund pa McD. Fotboll for tjejer har i frankrike ar som hockey for tjejer i Sverige. Det ar alltsa valdigt ovanligt! Och nu en fordom fran mig : Tjejer som spelar fotboll i Frankrike ar lite killigare och sen kanske vissa ar lagd at andra hallet. Missupfatta mig inte att jag tror att alla ar lesbiska som spelar hockey i Sverige, Mallan och Sofie ar ju gamla hockeytjejer. ( fast det ar klart, Malin har ju alltid haft den dar blicken nar hon tittar pa mig!)
Vad jag vill komma till ar att en av tjejerna i laget verkade vara valdigt brydd i vilken laggning jag hade, och blev allt an nojd nar jag sa att jag gillade killar, darfor tog jag tillbaka det.

Sedan for vi till festen dar det var valdigt trevligt, allt folk som kom bara plockade upp sina flaskor pa bordet dar alla kunde ga och ta vad dem ville.
Pa lordagen sag jag pa fotboll, den aldsta pojken spelade. Sedan for jag med Vanessa for att bada, men just denna lordag var det stangt pga tekniskt fel. Det blev minigolf och sedan en fika i solen istl. Vi akte tillbaka till Thonon och turistbyran for att fa lite ideér till vad vi kan hitta pa! Ga pa musea och fort, men kom fram till att vi inte har allt for manga helger innan Vanessa aker tillbaka till Tyskland.

Pa kvallen vid 8 kom jag tillbaka och hann inte mer an ata och borja pa mitt vin nar ett riktigt spykalas borjade. Vilken kvall, men bara for att det handlade om spya tror inte att jag hade trakigt. Jag och pappan var sjalva och beslot oss for att oppna en bacardi lemon och gora drinkar. Flaskan var narmare tom nar mamman och hennes syster kom tillbaka. Men vi trodde att vi klarat att doda bakterierna! BUT IKKE!



Haha en bild utan syfte, nej da! ville bara fa med en bild nar jag forsoker se INNE ut! Trust me, jag lamnade inte huset sadar!

La vie est bonne comme ça!

Hur mysigt ar det inte att en fredag kvall bara sitta hemma, ata jatte god middag med 3 ratter, ata lite snacks och dricka gott rott vin! ( min nya favorit ) Bara prata om allt och inget, sitta framfor brasan nar det ar kallt ute och bara lyssna, titta och lukta pa elden som brinner! Ta en lugn dag pa stan bara titta, testa och kopa saker! Unna sig saker! Nar man har en ledig dag och det ar host, hur harlig ar det inte att bara ga ut i hostvadret (kallt, soligt och valdigt behagligt) och bara kratta lov!
Varfor har jag underskattat dessa saker?

Ett som ar sakert ar att nar jag flyttar hemifran ( har jag inte redan gjort de, nej det har jag inte.) da ska jag ha en lagenhet eller ett hus med en oppen spis, det ar ett maste!

I frankrike, anthy sur leman, ar allt bara bra. Jag har tagit en paus fran min fotboll och mitt sunda liv eftersom min rygg totalt vagrar att ge med sig! Kanske ar det vila som behovs, vi testar med de och sedan back to track! Har last ut min forsta franska bok och ska nu borja pa den andra i serien! Kan inte vanta med att stanga av datorn, lagga mig i sangen, tanda lampan, satta pa bra musik och bara lasa! J'aime de lire! 

En snabb och inte sarskilt detaljerad uppdatering, eller kanske for detaljerad! Nu atergar jag till franskan och det liv jag har for stunden!


Den dar tiden pa aret

den dar tiden pa aret har kommit, som man aldrig vill ska komma men nar den val kommer marker man att kanske har den varit lite efterlangtad! Jag och Julie har varit i parken och bara drygat och tagit massa bilder, blir som sa glad av dem! Det borjar komma kyla hit, blaser och lite sa! Idag satt jag i en timma och tittade pa nar barnen lekte och tog av sig till t-shirt medans jag kladde pa mig deras jackor och flistrojor!

Igar var jag i Thonon hos en gubbe som sa at mig att ta av mig alla klader, han klamnde och kande pa mig, efterat gick vi pa stan jag och Vanessa! Letade en pizzeria, at och sedan gick vi och sag en film led Sandra Bullock! Jag hoppades att den skulle vara VO (version orginal) men den var VF (Verson Francaise). Men jag forstod det mesta och det var bra!

Vilket enformigt inlagg, dock vill jag skynda mig harifran! :)





Hosten ar inte sa tokig!
Bara sa ni vet, valdigt gamalt inlagg! Battre sent an aldrig!


Je veux apprendre la francaise!

Idag mar jag som forkanat! Lite ont i huvudet, lite halv trott och ja inte sa mycket mer! Jag ska inte klaga! Det har varit en lang helg och jag har hunnit med en del. Fotbolls traning dar jag trodde jag skulle avlida pga min rygg som inte ger med sig! i och med det stallde jag in min match som jag skulle spela! Ska nu besoka en haxdoktor eller nagot.
Nar jag kom hem fran traningen fick jag dricka vin, riktigt fint vin. Det var argang 93 och var tydligen vart en massa pengar. Vin smakare som jag ar kande jag en otrolig skillnad. Not!

Igar gjorde jag och Vanessa en tripp in till stan dar vi drack sota, valdigt sota drinkar och stora vad dem med! Inte bara de, vi traffade massa fransman och forsokte prata franska och dem engelska. Aaah vilken harlig syn, skulle vilja sett de! Men jag fick berom sa det var bara kul!

Idag blir det en riktig slappar dag, jag har nyss tagit en dusch och klatt pa mig mina mysklader, alla sitter fortfarande i nattklader och vi har spelat spel har pa morgonen. Alla lite slitna eftersom foraldrana hade besok igar, vi at tre ratters och aven da drack vi fint vin, dock en tidigare argang.
Jag har borjat blivit en riktig familjemedlem, tom fatt ett till efternamn nar jag far post! PAS MAL!



Ta adressen Malin och Vickan och skicka vykort, glomm dock inte mitt nya andra efternamn!

Haha, mina nya kompisar! Var ar motorcykel?

Vanessa, och den riktigt skumma killen vi traffade! Skrattade sa jag holl pa att ramla av stolen, han var skumm!!


C'est la vie!

har sitter jag nu, en sondagskvall och jag ar trott! vad kan detta bero pa? kanske har min fotboll forstort mina tva anda sovmorgnar. Hittade lakaren igar och fick betala ett dubbelt pris eftersom det var lordag, jag fick gora mig till atloje, knaboj och grejer! Allt var bra, aven blodtrycket!
Nu ar den bara min hoft som spokar, det jag ogillar med att komma igang med traningen det ar att det alltid hander nagonting som gor att det inte bli lika roligt! som nu, kan inte ga normalt efter jag tranat!

Vi forlorade varan match och ar otroligt missnojd med min instas, trots att lagkamraterna beromde mig valdigt mycket, aven mitt utseende! ;)
Alla tittade pa mitt kort som jag hade pa mitt license, hur gamal som helst och dem hur imponerade som helst! Usch, berodde de pa att jag var sminkad?

Nar jag kom hem la mig for att lasa, somnade istallet 3 timmar! Jag skulle kanske inte ha gatt ut och harjat stan igar? Eftersom jag var barnvakt kunde jag inte bege mig ut forsen efter halv elva, vilket kanns sent! Kom till en club dar alla var betydligt gladare an oss :)

Nej nu ska jag dra mig tillbaka, ge mig pa ett nytt forsok med min bok! Hade bra folket!



Har jag sagt att vi fortfarnade har sol och varma over 20 grader, bara for jag sa detta nu kommer det vara urkasst vader imorgon!

 

Sot Julie ville ta kameran och knappa kort! Pa bildan ovan har ni varan cykel, som vi anvander varje dag! :)


Uppe med tuppen? (Observera svensk rubrik)

Idag, som vilken dag som helst, ar jag uppe i tid! Hade dock sett fram emot en av mina fa sovmorgnar men icke och vad kan detta bero pa? Jo Efter jag kommer hem fran fotbollen, har tranaren sagt ett ord som jag inte riktigt forstod, det var nagot man skulle ha om man var sjuk, nej mer ett intyg om att jag inte ar sjuk. Det var till min match pa sondag, som forovrigt gor att jag tappar min andra sovmorgon! Men halla? Hur ofta gor vi sanna kollar i Sverige, som att jag skulle ha ett sant papper! Nu ar vi i full fart och letar efter en doktor som kan undersoka mitt hjarta och skriva under ett papper. Min coach ringde nyss och sa "Nous avons besoir Linn à demain, c'est trés important. Gentille Sabine trouve un docteur qui peux signée le papier!" Ni som inte forstod, vi behover Linn hon ar bast! Kanske inte hela saningen men sa gar det nar man inte forstar franska.

Vad har hon gjort sen sist Linn? Jo det ar sa att jag har varit bla i Genéve och harjat, det var en Svenska au pair traff och det var valdigt trevligt! Geneve ar valdigt trevligt. Jag hann bara vara pa traffen under en timme, men sen tog nagra tjejer med mig ner till stan dar vi beslutade oss for att ta ett glas vin istallet. Har kan man fortfarande sitta ute pa kvallen utan jacka och njuta av inte allt for varm varme! Det slutatde med att det blev en sen kvall aven dar. Och igar fick jag besok av Vanessa sa vi beslutade att aka in till Thenon och ata middag innan min traning, dumt dumt beslut! Jag som inte ar sa varldsvan visste inte att man var tvungen att vanta till 7 for att ata, vilket innebar en middag just innan min fotboll. Magen ville inte samarbeta, den ville hellre lagga sig pa planen och, ja inte vet jag!

Ne nu kanner jag mig allt for lat, sitta har medans Sabine ringer runt till alla Haut savoirs lakare! Hare bra mina vanner!

  
Bus...

RSS 2.0