Noel, yeaaah.....

Snart ar det jul, men innan det ska jag vara hemma i Sverige. Jag har verkligen sett fram emot det, men nu? Jag vet inte langre. Ingenting gar min vag och da menar jag verkligen ingenting. Jag har massa saker jag kanner att jag maste kopa innan, julklappar och bara vanliga pressenter. Aven om jag redan har kopt en del julklappar sa borjar jag nu tvivla "ar det verkligen en sadan bra julklapp?".

Jag har som sagt massor kvar att kopa och jag glomde planboken i Vanessas bil i sondags sa jag har inga euro (inga kronar a den andra sidan heller) inget franskt visa kort ( inget svenskt heller. ) Hur ska jag hinna allt? Varfor gar allt mot min vag?

Jag maste borja packa, allt bagage ska vara under 20 kilo? Hur ska jag lyckas med det jag ska portera. Ville kopa nagot fint kladesplagg innan jag aker hem. Det kan jag utan tvekan utesluta! Med andra ord har jag tva timmar pa mig imorgon att gora allt jag ska hinna, stress. Min mage klarar inte sant. Sen ska jag packa....

Borjar overlagga att stanna i frankrike, kopa mig en egen julklapp : En flaska (flaskor) med rott dyrt vin, sitta i ensamhet med ett ovanligt lugn. Jag menar varfor inte, jag har ju en julgran och tvapepparkaks hus. Kan man begara sa mycket mer?



Vad hander med varlden? Klappar, klappar och klappar!



Den dar flaskan med vin blir det nog att jag koper...

Interieur!

Eftersom att tva av barnen ar\har varit valdigt sjuka sa har aven jag varit tvungen att kanna mig sjuk. Jag menar om minstingen ligger och sover hela dagen och tittar pa barnfilmer, vilket annat val har jag?
Jag har med andra ord legat inne nu i tre hela dagar, har aven paborjat den fjarde, och gor ingenting. Nar jag inte hade lamnat huset pa 48 timmar i tisdags beslutade jag mig for att smyga ivag en stund nar pappan "slutat jobbet". Det var underbart! aldrig njutit sa av en promenad!

Sen att jag rakade ga till ett parti dar dem har klader och lite andra saker bidrog till att min promenad som planerat skulle ta 30 mintuter blev 2 timmar, sa nar jag nasta gang tittade pa klockan var jag tvungen att springa hem. ( tror verkligen inte mid overgodade kropp tog skada... )

Jag lagade mat pa kvallen och hela dagen igar var jag ensamma med barnen eftersom foraldrarna var ute och reste ( jobbade )
Pappan kopte for ovrigt med sig en parfym till mig, jag sa dior poison , men det blev en dior poison by night! Shit, tycker inte ens den luktar gott, sager jag nu 700 kr fattigare! men dyraste parfym, som jag betalt med egna pengar och till raga pa allt, stammer inte lukten in! Kanske bara maste vanja mig....
Otur ar mitt nya namn.

Idag sa fort barnen ar hemma fran skolan ska jag ta mig ut ur huset, maste rensa huvudet. Vad ar bast en 2 timmars lang promenad eller en shopping runda? Vet ju vad jag helst foredrar iaf. Snart ar det lordag och da kan jag shoppa en hel dag om jag vill!



var overlycklig nar min familj tagit med vanligt smagodis!



bjuder pe en bild fran helgen nar mina foraldrar var har! Mixade familjer i soffan! :)

J'ai mon cours de française aujourd'hui

Vilket svart och komplicerat ord for idag ( aujourd'hui ) kan ju knappt stava det, och nar jag val ska stava det maste jag verkligen tanka efter forst.. Hur som helst, har en liten ledig stund nu eftersom mamman tagit med sig Julie for att handla. Vilket innebar att det ar minst sagt lungt och fridfullt har. Jag njuter av varje sekund.
Idag har jag franska kurs. Idag kommer nastan hela familjen pa mammans sida ( vilket motsvarar 7 personer varav 3 ar barn ). Idag ska jag lamna in min Cheque, sa att jag antligen kan bara kopa julklappar. Idag ar pojken hemma fran skolan - mamman trot det ar le mexican gripe... Idag vill inte jag bli smittat av svininfluensan.

Det skulle ju vara bra typiskt om jag blev smittad, innan jag aker till sverige. Sa antingen far jag inte komma in i Sverige eller sa rentav ar jag hemma och sjuk i sverige hela min vistelse. Dock tror jag att pojken overdriver, tycker inte han verkar det minsta sjuk. Han vill bara ligga hemma och sappa pa tvn.
Aja, nu lar jag val fa en elak karma pa mig for att jag sa min asikt..

Nu kommer Mamman och Julie hem, maste ta pa mig mitt ansvar. Yeaaah


Some things make me happier, then others.

Ibland kanns allt lite tyngre och ibland lite lattare! Vad finns det da som gor att vi kan fokusera pa annat, nar det kanns tyngre, jo att ha bra manniskor runt om sig. Jag har fatt den stora aran att ha riktigt harliga manniksor i min ogivning . TACK!
Som igar fick jag 22 sma pressenter, som alena och marie-louise hade fixat at mig sa att nedrakningen till jul verkligen kan borja. Dem hade gjort riktigt dina julkalendrar at varandra, men folk som kanner mig vet att jag inte ar kreativ och kan gora sana saker sjalv, men som sagt skaffa er en harlig omgivning och ni mar battre!

Mina fina klappar!

Linn redo for sangen med sin lucka i handen



vad som nu doljde sig bakom pappret, inte bara en chokladbit...


Toi même!

Ja, jag medger att jag kanske inte ar den mest effektiva pa att uppdatera. Jag vet inte om jag kanske har trottnat pa bloggen?! Na inte kan val jag ha trottnat pa mitt livsverk - always look on the bright side of life!
Nar det gar sadan har lang tid, vet jag bara inte vad av allt jag ska skriva om?
Kan dra en kort sammanfattning att sen sist har min familj varit och halsat pa, skont att ha familjen har. Det blev dock mycket oversattning, vilket jag inte anser sa givande eftersom jag sjalv ar valdigt dalig pa franskan.
Vi umgicks pa dagarna och besokte Thonon, den narmaste staden, vi besokte aven alperna. Pa kvallarna hade vi gemensamma midagar med min familj har. Gott vin och samkliga maltider. Vi bjod aven pa smorgardsbord, svenskt smorgardsbord.
Pa sondagen at vi nagot typsikt franskt - ostfondu!
Det var gott men lite enformigt efter ett tag. Familjen lamnade mig ensam och jag fortsatte mitt vardagliga liv. Hela veckan efter var jag fruktasnsvart trott, trodde jag drabbats av somnsjukan. ( valdigt obehagligt nar jag sitter och skriver kommer jag pa mig sjalv med att inte veta hur man stavar sjuk? Visst ar det SJ i borjan, aah det racker inte med att jag inte lar mig franska utan jag borjar aven tappa min svenska! ?)
Men jag tror att jag nu aterfatt mina krafter..

Jag har aven hunnit med annu en helg i Genneve vilket ar mysigt, denna gang blev det en mysig filmfredag och pa lordagen gick jag och Alena pa secondhand marknad ( for forsta gangen i mitt liv kopte jag nagot, en shorta som jag nu har pa mig ) marknaden var gigantisk och trevligt, men allt ar val trevligt med trevligt sallskap! Akte hem for babysitting eftersom foraldrana skulle bort, agnade mig at att skamma bort mig sjalv. Pa sondagen gick jag upp tidigt for att aka in till geneve och gora Alena sallskap, vi at chokladcroussent och en bagett med ost.. Typsiskt franskt!
Skulle gatt pa klassisk konsert men hittade inte, sa det blev vin chaud (varmt vin, tror de var glogg) och en kaka pa en uteservering med en man som spelade ett instrument, nastan lika bra, om inte battre, an en konsert!

Har nyss atit lunch, vet att det ar l'heure de manger ( tid att ata ) men hade kurs och ska ivag senare ikvall for bowling och middag med vanessa och alena!

Nu drar jag mig tillbaka! à bien tôt!



Sist pa bowlingen


RSS 2.0