Mal a ma tete!!

Jag har ont i huvudet och ska testa om det blir lite battre med en kopp te, men tvivlar starkt! Vad jag behover ar en god natts somn och en lang morgonpromenad imorgon!!

Denna dag har passerat som vilken dag som helst, varit pa skolan och tittat. Skolan dar barna ska borja! ett dopp i sjon och sen bara forsokt varit ute i solen. Idag var det 22 grader i skugan och jag fros lite, bortskamd som man blivit ville jag nastan dra en kofta over klanningen.

Tror jag ska avrunda for jag kanner inte for att sitta har, ska hjalpa barnen med att plocka ihop deras skolsaker!! Lagger upp bilder istl som far beratta lite om min dag ( fem roliga minuter :) )

Qute ones



sma saker underhaller ofta sma barn



Och sjalvklar pa mig, den basta utkladnaden av oss alla. Idag har jag tankt massor pa "Hej hej, blond och dumm det ar mitt namn" Bellan kommer du ihag??


Oublié ma camera - C'est terrible

Jag ar ju inte sann, nu nar jag skulle till alperna och allt ( for forsa gangen i mitt liv ) sa glommer jag kameran hemma!! Ibland blir man sa less, hur ska jag nu minnas dessa "slopes" utan sno? Ja, nog tjatat, men det ar tammetusan inte sant :)

Det var dock en valdigt trevlig dag uppe i bergen och jag har sett Europas hogsta berg ( mont blanc ) atit fransk lasange et une tarte de fraise!! Jag som trodde dem var snala med fettet har, jag maste gatt upp fem kilo sen jag kom hit!! Men lika glad ar jag for de men gladast ar nog barnen. Forsta dagen jag kom var det valdigt viktigt att jag vagde mig, och som vissa kanske vet har jag fobi mot det sa jag sa promt och bestamt att jag inte ville men de nast in till tvingade mig upp pa vagen och den visar knappt 40 kilo! Valdigt bra trots att jag spanner musklerna nar jag krampaktigt forsoker lyfta upp min kropp med hjalp av handfatet!

Njae slutpratat om detta, som sagt en valdigt bra dag och trevligt med familjen! Tog den vanliga simturen i sjon och eftersom det blev varmt till lunch, uppe i alperna, blev det kallt ( mackor ) till middag det var nastan avslutningen av min dag, trots att jag gjort mycket mer efter det!

Dem ar sa roliga har, som nar jag gjort en flata i min lugg igar sager mamman

" Oh that's so typical Sweden, you now when you go on Ikea, all of the furtuniers have that ones!! Hahahah!"

Jahapp sa jag och gick och la mig!!





Typsik svenska flatan

à l'etage

Somone our sometging it's sounding upstairs and I'm scared as hell. Maybe the baby get the mexican flue our something, and she will turn out as a pig!


Tssss bed time

Ligger i sangen och ska snart stoppa in horlurarna sa jag kan somna med en harlig lat!! imorse vaknade jag med Gyllene Tider sjungande i mitt ora - hela aret har jag vantat pa...
Jag stangde av musiken, tittade pa klockan och borjade dromma! Vad ar det med alla dessa dromma; jag blir sa otroligt less pa att dromma! Jag vill bara sova tungt. Drommer om att jag aker tillbaka till Sverige - Mardrom? Nja varre saker kan handa.

Ne ska ta mig i kragen, imorgon kommer nagon av barnen for att vacka mig. Det bar namligen ivag mot alperna, maste fa en insyn av hur det kommer se ut lite langre fram med all sno nar vi ska aka dar! Hoppas solen lyser som den gjort de senaste dagarna because J'aime le soleil!
Men solel gillar inte mig, som pappan sa for nagon dag sedan till den aldsta sonen.

Pappan - Look Martijn, we never had an au pair how looked like an tomato!! hahaha!

I funny one that man!

Comme je dis, au lit maintneu!

I hope you don't forget Always look on the bright side of life!!

PS I really proud over my Bella baby (Isabelle) for really taking her as from Umea!!

Au revoir!

Le weekend

Idag ar det fredag och helgen har borjat, hur fullt det an later kanns det konstigt att inte festa eller ha festat pa en vecka, tankte jag saga, men nu nar jag tanker efter ar det tva veckor! Men desto battre for min kropp. Har ar vi kultiverade sa vi dricker bara lite vin och nagon ol. Som Idag efter att ha varit pa stranden, man ar lite kall och vad ar inte battre an att ta en kall ol i duschen. Underbart eller hur?

Jag kanner att jag maste rycka upp mig, jag sover allt for lange pa dagarna eftersom dem har saker for fonstrena som gor att tout ma chambre et noir, ja helt kol svart!

Idag var annu en dag som var lungn och inte fullt sa stressig, hunnit lasa lite och varit pa stranden med de tva aldsta barnen. Traffade en very strange but polite man. Jag fick en Cd med Barbara, en valdigt kand sangare harifran, och han hjalpte mig med att bara pasen med badklader och handukar.

Visste ni foresten att jag bor granne med Putins, rysslands diktator, dotter. Och sen att min Au pair mama har jobbat for... Ska ta reda pa mer information om den saken innan jag berattar for det later verkligen skumt!! ;)

Ne nu ska jag ga upp for att ta mitt te och en dessert med dem vuxna, nar barnen nu sover. Hoppas alla har det bra hemma, och festa lungt!!



  

Marie à la lac



moi à la lac



Martijn et l'homme avec son chien



Un dusch parfai avec un beer



och ett avslut med den mysiga duschrocken!! influerad av det dutch language!!

tout l'heure mes copaines!!

Pix



Ma chambra, stokigt som vanligt!



La cousine



En liten del av tradgarden, Le jardin!



Barnen



Jeron - Trés belle !!



a le lac - The place to be



Dans le lac, Framfor mig har vi frankrike och bakom Schweiz!



Marie et Martijn jouer ensemble.



Ja kan ni forsta att detta var idag? Hur varmt ar de hemma i Sverige? Och nej jag vill inte ens veta hur varmt det ar i Costa Rica! ;) hoppas alla har det bra!!

Ce ne pas grave!!

Nej det gor inget att det svider lite i mitt ansikte, for idag fick jag brannan jag ville och fragat efter! Très bien pour moi!
Tog med mig tre av barnen for att ga pa stranden eftersom den fjarde och yngsta,Julie, ar sjuk. Vi var dar men inte allt for lange. Kanske fran 2-halv 7.
Jag tog annu en sovmorgon idag, det blev sent igar eftersom familjen hade frammande. Valdigt trevliga hollandska manniskor. Fick mig en komplimang med.

Den kvinnliga besokaren - Oooh are all the Au pairs so qute, I mean you really a qute on!

Jag sma ler bara lite, ni vet, som bara jag kan.

Nej ska ladda upp bilderna jag lovade!!

damn it it dosen't work, try it tomorrow instead!!

Bonne vin blanche.

Sitter just nu och dricker ett glas med vitt vin, valdigt gott och betydligt godare an i Sverige! (Fast vi formodligen importerar varat vin fran frankrike eller narliggande stallen!)

Idag var det forsta dagen jag tog hand om barnen sjalva, vilket inte var det lattaste. Jag har nog overskattat mig sjalv. Om jag bara kunde flytande franska hade det varit betydligt lattare. Men det gick och ibland ar det bra med motgangar. Nar foraldrarna sedan kom hem tog jag med mig de tva yngsta pa en simtur, jag la mig sedan och vilade pa en servette, och somnade till, vilket var underbart.

Vid halv 8 ikvall gick vi hem och nu sitter jag bara och vantar pa maten, barnen ater forst och sedan ar det varan tur. Det ar annu en vecka till allvaret borjar och imorgon om det ar bra vader ska jag nog forsoka ta mig till solen och fa lite farg pa min kropp som borjar blekna, vilket vi inte tycker om.

Nej forlat om mina halsningar ar valdigt trakiga men ska battra mig, imorogon ska jag ha kameran med mig och forsoka fanga ogonblick som ar varda att se!

Bara sa ni vet, inga storre framsteg med franskan. Idag svor jag for jag var sa lass Oh mon dieu!!!

But always look on the bright side of life

En France!

Ja nu ar jag har och so far so good. I lordags anlande jag till det lilla paradiset i frankrike; en mysig liten by med bara ett gangavsrand pa tre ,inuter till Geneve sjon vilken alltid ar varm till ett eftermiddags dopp.
Rutinerna har ar valdigt annorlunda gentemot hemma for det forsta - Dem pratar inte svenska!! Jag maste tanka innan jag pratar. Fast hitills har jag mest bara pratat enegelska, givetvis bara franska med barnen.
Men franska ar svart och inget jag lar mig over en natt.

En vanlig dag for mig ser ut som foljande - Far sova ut pa morgonen till kanske runt 11, otroligt harligt! Sedan gar jag upp for lite frukost ute pa terassen ater jag den. Pratar med foraldrarna och sedan leker jag givetvis med barnen! Ja g har blivit en topp spelare pa hollandsk landhockey. - Inte illa va?
Sen ater vi lunch, vilket bestar av farska baugetter och crosianter. Vid tva tiden tar vi bqdkladerna och gar och badar. Kommer hem vid sex tiden da man tar en dusch. Vid 8 ater vi och sen ska barnen sova. Vi vuxna ar uppe till 12 tiden och pratar.

Nja ungefar sa ser en dag ut. Nej nu kom barnen hem efter att ha handlar med mama sa jag ska ga upp och se om dem behover hjalp med att ta fram baugetterna och osten. Hoppas ni har det toppen hemma!!

This week!

Denhär veckan händer allt! Eller kanske inte allt, men det är i varje fall väldigt mycket som händer. Träffade förmodligen Elena för sistat gången på väldigt länge eftersom att hon nu flyttar till halmstad imorgon. Jag hoppas dock att hon kommer och hälsar på mig i frankrike under året.
Det är många som försvinner ifrån mig nu och börjar sina "nya" liv där man själv är långt ifrån. Jag själv ska också iväg vilket känns spännande, men det vore att ljuga om jagsäger att jag inte är det minsta nervös. Men det hör väl bara till antar jag?

I sommar bestämde jag mig för att ta tag i Au pair resan till frankrike och dagen efter hade jag en familj och planer för ett år framöver. Den 22 Augusti avgår mitt flyg till Frankrike eller Geneve, där jag sedan därifrån åker till frankrike.

Jag har fyra dagar där jag helst skulle vilja göra så mycket som möjligt och det ska jag försöka med. Träffa så  många som möjligt. Ett år känns länge men när man är mitt uppe i det så är det inte lika länge.
Under min vistelse ska jag skriva här så att ni får följa mig, jag tänker uppdatera mer än vad jag gjort under sommaren. Vilket dock inte säger så mycket. :)

Nej nu ska jag återgå till verkligheten och göra Johan sällskap. Han som är så tråkig och bara sover!

hadé bra!

RSS 2.0